debat

Stop Christiansborg-fnidder om coronahåndtering – lad os nu få fred

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Ole Færch, akademiingeniør, HD, Under Lien 16, 9000 Aalborg ole.ferch@stofanet.dk

CORONAHÅNDTERING:I forbindelse med minksagen har der været hidsige, ja, ligefrem ondskabsfulde debatter i Folketinget og i samråd. Det har føget med beskyldninger om grundlovsbrud og løgn, rigsretssager, ministerstorme og embedsmænd, der skulle fyres.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har ført an, sekunderet af Thomas Danielsen (V), Per Larsen (K), Pernille Vermund (NB) og Peter Skaarup (DF).

Det har været trist at være vidne til, for i den forfærdelige coronaepidemi har vi ikke brug for ufred. Det er også uklogt af de borgerlige partier.

Erfaringen viser, at befolkningens brede flertal slutter op om en siddende regering. Alt taget i betragtning, trods fejl, må man sige, at regeringen Mette Frederiksen har gjort det godt i denne sag. Det er frustrerende at være i opposition, men hvem der skal styre Danmark er ikke aktuelt. Danmark regeres altid fra midten af dansk politik, og om det skal være fra venstre, højre eller noget andet, afgør vi ved næste valg.

Den ophidsede debat har haft en negativ indflydelse på coronasmittens udbredelse.

Debatten har fjernet fokus fra det væsentlige - at stoppe smitten - og ført til, at nødvendige tiltag ikke er blevet sat ind i tide, så vi nu står med en stærkt bekymrende udvikling.

Den hidsige debat stresser det politiske system og myndigheder, og det fører uundgåeligt til dårligere beslutninger.

De politiske partier bør finde den gode tone igen.

Drop al snak om rigsretssager og kommisionsundersøgelser. Der kommer ikke noget ud af det, vi bliver ikke klogere eller bedre til at agere i fremtiden, det koster bare en masse penge. Nogle tror, at vi med vaccinerne vender tilbage til normale tilstande fra før coronaen, men det kommer ikke til at ske.

De politiske partier skal tænke konstruktivt. Hvordan får vi f.eks. betalt de kæmpelån, som staten har optaget til hjælpepakker?

Pandemien er opstået i Kina, hvor sandheden bestemmes af kommunistpartiet.

Alle ved, at svaner er hvide, men coronaen er fra Kina fløjet ud i verden som en sort svane, der har spredt død og ødelæggelse.

Der kom for år siden en dødelig Sars-epidemi fra Kina. Vi kan ikke leve med, at en ny sort svane flyver ud fra Kina. Tanken om Kina som verdens fabrik skal opgives og produktionen flytte hjem til Europa og USA.

Kina skal ikke have lov til at investere i Europa. Kina opfører sig overalt som de værste imperialister og respekterer ikke international lov og ret.

Vi skal i det hele taget holde Kina på afstand.

Hvad med rejseriet, der på ingen tid kan bringe en epidemi rundt i verden?

Fri bevægelighed, grænser og pas, dette og meget mere skal politikerne i gang med. Men ikke Christiansborg-fnidder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.