109 nazibunkere skal fjernes

Badesikkerheden er i fare - betonminder fra Anden Verdenskrig skal væk

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KØBENHAVN:Rustne, skarpe metalpigge stritter ud i brændingen, og der er risiko for, at badegæster kommer til skade. Det kan medføre store skader på vestkystens renommé som strandstærk turistmagnet.

Derfor begynder myndigheder og kommuner i juli af fjerne 109 nazibunkere fra Anden Verdenskrig - blandt andet ved Løkken.

Det sker efter årelange diskussioner mellem stat og kommuner om, hvem der skal rydde op og betale regningen.

Den første bunker bliver fjernet ved Thyborøn fra 29. juli. Derefter går det slag i slag med de resterende 108 bunkere, som anses for de farligste af i alt omkring 600 bunkere, som den tyske besættelsesmagt efterlod sig efter krigen.

Første angreb i vandkanten

Første frontalangreb gælder bunkere lige ved vandkanten, der er så forvitrede af vind og vejr, at de udgør den største fare for badesikkerheden.

Kystdirektoratet har sammen med Naturstyrelsen og fire vestkystkommuner bevilget cirka 12 millioner kroner til arbejdet.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kan forbedre badesikkerheden for de tusinder af turister og andre gæster, der hvert år besøger den jyske vestkyst. Det er vigtigt, at alle kan føle sig trygge, når de færdes og benytter sig af vores kyster, siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Svære at fjerne

Kystdirektoratet fjernede i 2003 som forsøg en mindre bunker på Harboøre Tange. Det skete med en hammer monteret på en hydraulisk gravemaskine og tog tre arbejdsdage. Kystdirektoratet forventer at bruge tilsvarende metoder mod de næste mange bunkere, fordi metoden anses for billigere end at sprænge bunkerne væk.

Men der bliver metodefrihed ved udbuddet af opgaven, og Kystdirektoratet har også fået henvendelse fra interesserede sprængningseksperter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.