18-årig dømt for voldtægt i Aalborg - udvises for bestandigt

19-årig kvinde blev voldtaget på havnen i Aalborg nytårsnat - nu er der faldet dom i sagen

Henrik Strømgaard
Retten i Aalborg har fundet en 18-årig, iransk mand skyldig i voldtægt. Arkivfoto: Torben Hansen
Voldtægt 11. juli 2018 16:24

AALBORG: En 18-årig, iransk mand er blevet fundet skyldig i voldtægt af en 19-årig kvinde, hvilket skete nytårsnat i år på en bænk på havnen i Aalborg.

Det oplyser anklager Bjørn Fogh.

Straffen lyder på to et halvt års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Den 18-årige har siddet varetægtsfængslet siden et grundlovsforhør 12. januar, og han skal fortsat sidde fængsel, selvom han har anket dommen.

Under hele sagen har den nu dømte nægtet sig skyldig i voldtægt, men retten i Aalborg lagde vægt på især kvindens forklaring:

- Han blev blandt andet dømt på, at hans forklaring generelt var meget utroværdig og i strid med kvindens forklaring. Han har også ændret forklaring undervejs. Kvindens forklaring har været ens fra start til slut og er understøttet af andre oplysninger. Når tiltalte så er utroværdig og bliver talt imod af diverse tekniske undersøgelser, så har man altså valgt at dømme ham, siger Bjørn Fogh.

Kvinden har blandt andet forklaret, at hun råbte om hjælp, græd og sagde nej. Alligevel gennemførte den 18-årige voldtægten.

Kvinden er fra Norge men fejrede altså nytår i Aalborg. Den samme gjorde den 18-årige, som på det tidspunkt havde bopæl i Hedensted Kommune. De to kendte ikke hinanden på forhånd.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...