Mariagerfjord

30 ny akuthjælpere er parat i Als og Ø. Hurup

Akuthjælperne fik forleden overrakt deres førstehjælpsbeviser

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ca. 30 ny 1-1-2 akuthjælpere på skolebænket i Multihuset i Øster Hurup. Foto: Ejlif Rasmussen

ALS/ØSTER HURUP: Hjælpen for borgere bosiddende på kanten af Kattegat i Mariagerfjord Kommune er parkeret et lille kvarter fra området, i garagen hos Falck i Hadsund, men nu er hjælpen rykket tættere på i form af ca. 30 1-1-2 akuthjælpere, der netop er blevet uddannet gennem de seneste uger i Multihuset i Øster Hurup.

Forleden fik de overrakt deres beviser på, at de er kompetente til at yde førstehjælp ved ulykker og akut sygdom medens man venter på, at ambulancen når frem.

Det var regionrådsformand Ulla Astman, der overrakte beviserne, og medlem af regionsrådet, Lis Mancini, der selv er bosiddende i Øster Hurup, overrakte sikkerhedsveste. Begge ønskede tillykke og udtrykte glæde over, at så mange i området har tilmeldt sig ordningen, der i løbet af kort tid vil tælle ca. 200 akuthjælpere i det nordjyske.

Når der bliver ringet 112, og alarmcentralen har modtaget, hvad det drejer sig om og hvor, bliver der straks givet besked til nærmeste Falck-station og samtidig sendt en sms besked til akuthjælpere i nærområdet.

Når akutmedhjælperen har modtaget beskeden, skal vedkommende smide alt, hvad hun eller han har i hænderne og løbe, cykle eller køre i bil til stedet, på linje med de deltidsansatte brandmænd, der eksempelvis er tilknyttet stationen i Als.

Man regner med, at en eller flere akuthjælpere vil kunne være på ulykkesstedet eller i hjemmet med akut sygdom, inden ambulancen fra Hadsund når frem. Og ud fra devisen ”hurtig hjælp er dobbelt hjælp” vil akuthjælperne kunne redde liv.

- Det er der allerede flere eksempler på, sagde Ulla Astman i forbindelse med overrækkelsen af kursusbeviser i Øster Hurup forleden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.