3F Midtfjord til kamp mod højere pensionsalder

A-kasseleder Brian Bertelsen, Gedsted, og 3F-formand Lene Haugbølle, Aars, advarer mod højere pensionsalder. Foto: Martin Glerup

A-kasseleder Brian Bertelsen, Gedsted, og 3F-formand Lene Haugbølle, Aars, advarer mod højere pensionsalder. Foto: Martin Glerup

Erhvervsstrukturen i Vesthimmerland og er kendetegnet ved en større andel af ufaglærte arbejdspladser end i Danmark som helhed. Derfor går 3F Midtfjord nu med brask og bram ind i kampen mod højere pensionsalder.

- Vi opfordrer alle i vort område til at deltage i underskriftindsamlingen mod regeringens planer om yderligere hævning af pensionsalderen, siger formand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord.

- Mange af vore medlemmer er udsat for nedslidning og arbejdsskader, som gør det uacceptabelt at forlænge arbejdslivet yderligere. Industriarbejdspladser som Fjerkræslagteriet Danpo, jernstøberierne, møbelindustrierne og rengøringsområdet bærer præg af nedslidende fysisk arbejde. Det er en kendsgerning, at en højere pensionsalder vender den tunge ende nedad.

Lene Haugbølle understreger, at den fjerdedel af danskerne, som tjener mindst, har en gennemsnitslevealder, som er ti år kortere, end den fjerdedel, der tjener mest. Lene Haugbølle understreger, at en højere pensionsalder i realiteten beskærer de mest nedslidte medarbejderes mulighed for nogle gode år som pensionister.

A-kasseleder Brian Bertelsen, 3F Midtfjord, oplyser, at Danmark allerede med de nu vedtagne reformer vil have Europas højeste pensionsalder i 2040.

- Ja, en medarbejder, som er 20 år i dag, kan først gå på pension som 74-årig. Hvem finder det rimeligt, at en tømrer på over 70 år arbejder på taget, spørger Brian Bertelsen.

Over 1100 i 3F Midtfjords område og over 200.000 på landsplan har tilkendegivet deres modstand mod den regeringens planer om en højere pensionsalder ved at deltage i underskriftsindsamlingen.

- Vi ser gerne, at dem, som endnu ikke har skrevet under, går ind på www.fairpension.dk og giver deres underskrift. Det er vort håb, at de mange underskrifter tages alvorligt af politikerne og at de for en gangs skyld vil lytte til, hvad der sker uden for Christiansborgs tykke mure, slutter fagforeningsformand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.