Dronninglund

60 gik på svampejagt

Svampetur igen søndag

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev givet en introduktion inden svampejagten gik ind. Foto: Christian Nørgaard

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Vejret viste sig fra sin bedste side, da naturvejlederne Hans Peter Johansen og Knud Andersen bød flere end 60 deltagere velkommen til årets første svampetur i Naturskolen i Lunken.

- Vi har en atypisk svampesæson i år, indledte Hans Peter Johansen den korte introduktion til kunsten at samle gode spisesvampe. Vand har vi fået nok af, men den megen vind har alligevel tørret skovbunden så meget, at mange svampe har stoppet væksten.

Alligevel fandt mange af deltagerne pæne portioner af både kantareller, pigsvampe og violet ametysthat og ikke mindst de lækre rørhatte.

Tilbage i Naturskolen gik naturvejlederne i gang med at gennemgå samtlige svampekurve. Der blev sat navne på både spiselige, uspiselige og giftige svampe, og samtidig fortalte naturvejlederne gode historier, eventyr og myter om hekseæg, fluesvampe og fyrsvampe.

Var udbyttet ikke så stort, som man håbede, så nød alle en dejlig lun eftermiddag under septembers blå himmel.

Søndag 27. september kl. 13 indbyder Hans Peter Johansen og Knud Andersen igen alle interesserede til svampetur. Denne gang ved Knøsen, mødestedet på p-pladsen på Storskovvej vil være markeret med ugleskilte. Naturvejlederne anbefaler, at man medbringer kaffe, kurv og kniv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst