Aabybro på førstepladsen

Aabybro HK’s damer indtager nu førstepladsen i 2. division håndbold

Caroline Gaardboe var en af aftenens tre topscorere. Foto: Finn Lassen

Caroline Gaardboe var en af aftenens tre topscorere. Foto: Finn Lassen

AABYBRO:Hornbæk-Aabybro 22-23 (13-13).

Det var med lidt bange anelser, Aabybro HK’s bedste damehold tog til Hornbæk lørdag eftermiddag for at spille topkamp mod 2. divisions førerhold. Jeanett Andersen og Laura Kjær var forhindret og målmand Kristine Ravn og Pernille Kjær blev begge skadede torsdag. Det blev forsøgt at få Pernille Kjær klar, men på trods af en meget stram tapening, var hun kun i stand til at spille de første 15 minutter.

- Fra kampens start var Hornbæk et lille skridt foran, beretter Aabybros træner Andreas Ingerslev Larsen.

- Deres meget stærke playmaker og stregspiller havde vi store problemer med, og gang på gang var vi et skridt bagefter. Offensivt havde vi heldigvis forholdsvis let ved at score mål mod Hornbæks offensive forsvar og derfor hang vi på, og blev aldrig helt tabt. AaHK’s store profil i 1. halvleg var Caroline Gaardbo, der denne dag fandt den rigtige afstand til forsvaret og timede sit spil, så hun kunne score nogle meget flotte mål.

Mod halvlegens slutning begyndte Aabybro at skifte forsvarsformation. Det stressede Hornbæk, og inden halvlegen var ovre var de indhentet og stillingen helt lige. 2. halvleg startede med dårligt overtalsspil af Aabybro, og Hornbæk kunne igen trække lidt fra. Der blev forsøgt med en mandsopdækning af Hornbæks playmaker og det ødelagde i nogen grad deres angrebsspil. For første gang i kampen, bragte Aabybro sig i spidsen ved stillingen 16-17 og det var tydeligt at momentum i kampen lå hos gæsterne. Hornbæks bænk opdagede desværre også at det var Aabybro, der havde initiativet, og de ændrede forsvar igen. Det betød at Aabybro HK flere angreb i træk ikke fik scoret og Hornbæk kom igen foran 21-19 med kun otte minutter tilbage af kampen.

Heldigvis bevarede spillerne roen, og langsomt fik Aabybro HK igen løst Hornbæks offensive forsvar og skudt hul på deres velspillende målmand. De næste 5 minutter holdt Aabybro HK Hornbæk fra scoring og scorede selv på fire angreb i træk. Det bragte Aabybro HK foran med 23-21 med 3 minutter igen.

- Vi havde stadig helt styr på forsvaret og angrebsmæssigt begyndte vi nu at spille lange angreb. Hornbæk kunne stadig ikke score mod vores aggressive forsvar, og først med 9 sekunder igen lykkedes det Hornbæk at reducere, udtaler Andreas Larsen.

En uhyggeligt tæt - og meget spændende topkamp endte med sejr og en førsteplads i 2. division.

- Med sejren er vi nu 95% sikre på at opfylde sæsonens målsætning om at ende i top 2 blandt rækkens 1. hold, slutter Andreas Larsen.

Målscorere: Caroline Gaardbo 5, Nanna Jensen 5, Katrine Stilling 5, Louise Andersen 3, Lene Dietz 2, Ditte Jespersen 2, Kristine Staal 1.AA

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden