Middelfart

Aalborg er Danmarks flotteste handelsby

Kåring i seks kategorier fra Institut for Center-Planlægning gav én titel til Nordjyllands hovedstad

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tonny Thorup med prisen.

MIDDELFART:Aalborg er Danmarks flotteste handelsby. Den titel kan byen smykke sig med - i hvert fald det næste års tid efter en kåring torsdag foretaget af Institut for Center-Planlægning.

Det er Institut for Centerplanlægning, der torsdag formiddag på Kulturøen i Middelfart uddelte prisen for sjette gang. Og denne gang altså med Aalborg på toppen.

Erhvervschef i Business Aalborg fik overrakt prisen:

- Jeg er både glad og stolt over, at Aalborg netop vinder prisen for at være Danmarks Flotteste Handelsby. Vores byrum og havnefront har gennemgået en kæmpe udviklingen de senere år. For mig er prisen i dag et stempel på, at Aalborgs ambitiøse byudvikling har båret frugt, og den er kunderne i Aalborg heldigvis rigtig glade for. Ser vi bare på havnefronten, så har den jo fået en gevaldig ansigtsløftning og er med sine pladser, arkitektur og aktiviteter med til at understrege storbystemningen i Aalborg. Vel og mærke en stemning, som giver plads til både travle, men hyggelige gågader og en attraktiv promenade langs fjorden.

Caféliv og flot havnefront

Fra Aalborg City lyder tilsvarende toner:

- Det er bare helt fantastisk. Det passer perfekt med det vi arbejder med i Aalborg City, jubler en begejstret direktør Flemming Thingbak.

- Vi ved, at det er hamrende nemt at handle ind på nettet. Derfor skal vi differentiere os mest muligt fra nettet. Det sker i form af at give folk, der kommer ind i City for at handle en god oplevelse. De skal have mere med hjem end blot det at købe en gave. De skal have caféliv, de skal have set på smukke bygninger og en flot havnefront. Det er med til at give kunderne en fed oplevelse. Og så er det jo fint at kunne bruge titlen som årets flotteste handelsby i vores marketing, siger City-direktøren.

I den forbindelse glæder han sig over, at flere private investorer er med til netop at gøre midtbyen ny og flot, og at Aalborg Kommune investerer i en flot havnefront.

- Vi skal blive ved med at holde byen ren, ordentlig og flot, og så skal vi fortsætte den stil med renovering, som har kørt de seneste mange år, så vi kan hamle bedre op med nethandlen, konstaterer Flemming Thingbak.

Køge vandt hovedpris

Der var i alt priser i seks kategorier ved torsdagens prisoverrækkelse. Køge vandt hovedprisen i konkurrence med 23 andre byer og vandt i øvrigt prisen første gang i 2010.

De andre prismodtagere var Svendborg for hyggeligste by, Vejle vandt for mest servicemindede by, Middelfart vandt for bedste P-forhold, Aalborg blev kåret som Danmarks flotteste handelsby, og Roskilde fik prisen for bedst markedsførte. by.

Vinderne i de seks forskellige kategorier er fundet ved at interviewe 100 af bymidternes kernekunder - det står for 50 procent af bedømmelsen. Dertil har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af handelsbyerne på baggrund byernes arbejde med bl.a. branding, miljø, udvikling og bæredygtighed - det står for de øvrige 50 procent af bedømmelsen.

ICP A/S (Institut for Center-Planlægning) har siden 1959 rådgivet omkring detailhandel og andre oplevelses- og kundeorienterede servicefunktioner i Danmark og i udlandet.

Som eksperter indenfor dette felt arbejder ICP A/S på alle planlægningsniveauer, ofte i samarbejde med andre rådgivere, for eksempel arkitekter, ingeniører og byplanlæggere. Firmaets klienter er typisk kommuner, butikskæder, investorer og developere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.