Aalborg Storcenter er en fin forretning

ATP tjener store penge på sin milliard-investering

ATP har postet en milliard kroner i Aalborg Storcenter - men de penge kommer igen med renter. Arkivfoto: Michael Koch

ATP har postet en milliard kroner i Aalborg Storcenter - men de penge kommer igen med renter. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Mens andre forretningscentre i Nordjylland har det svært, går det rigtig godt for Aalborg Storcenter.

Det oplyser centrets ejer, ATP Koncernen, der har ejendomme for 22 milliarder kroner, heraf cirka halvdelen i Danmark.

- Vi oplyser ikke konkrete tal for vores enkelte ejendomme. Men jeg kan roligt fastslå, at Aalborg Storcenter er en af vores absolut bedste ejendomsinvesteringer nogensinde, siger Michael Nielsen, direktør for ATP ejendomme.

- Vi har investeret omkring en milliard kroner i centret. Set over en årrække vil et sådant center typisk give et årligt afkast på fem-syv procent, og det er ikke helt skævt i dette tilfælde, oplyser Michael Nielsen.

Altså giver Aalborg Storcenter et årligt overskud i omegnen af 60 millioner kroner, hvis man regner med et afkast på seks procent.

Det står i skærende kontrast til eksempelvis Metropol i Hjørring, hvor selskabet bag står med en gæld på over 600 millioner kroner, og Friis i Aalborg, hvor flere butikker er lukket.

ATP har ingen problemer med at finde lejere. Sidste år indførte centret et nyt system, så butikkerne betaler leje efter, hvor god deres placering er. Selv om det ramte nogle butikker hårdt, var der ingen, der opsagde deres lejemål. Og der er fortsat fuldt udlejet, selv om centret i efteråret udvidede med endnu 15 butikker, så centret kom op på over 70 butikker i alt.

- Når Aalborg Storcenter er så fin en forretning, skyldes det flere ting. Naboskabet med store butikker som Bilka og Ikea er med til at tiltrække kunder. Og i modsætning til, hvad man gør i mange andre centre, så har vi medarbejdere på stedet, der sørger for vedligehold og service. Det er en klar fordel selv at være til stede, siger Michael Nielsen.

ATP’s ejendomsinvesteringer i detailhandelen er samlet på godt to milliarder kroner i Danmark - hvoraf Aalborg Storcenter alene altså tegner sig for næsten halvdelen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.