Aalborg Zoo

Ædegilde i Zoo: Elgen endte som foder i rovdyrenes huler - se fotos og videoer her

Elgko måtte aflives efter en redningsaktion tidligere i oktober. Nu er hun endt som guf for de store rovdyr hos Aalborg Zoo

En lækkerbisken for en tiger. Foto: Claus Søndberg

En lækkerbisken for en tiger. Foto: Claus Søndberg

En redningsaktion i Lille Vildmose 8. oktober gik umiddelbart helt fint. For her lykkedes det at redde en elgko op fra en grøft, hvor den sad ganske ubehjælpeligt fast.

Så trods udfordringerne med at holde en brunstig elgtyr på afstand lykkedes det at få elgkoen op af grøften og på fast grund. Men desværre måtte elgkoen senere på dagen aflives, da den havde voldsomme blødninger i musklerne i venstre bagben, hvilket også var årsag til, at den haltede.

20 dage efter fortsatte elgkoen sin færd. Den endte hos Aalborg Zoo, hvor onsdagen bød på et vældigt festmåltid for havens store rovdyr.

Såvel tigre som løver nød godt af kødet fra elgkoen, som har ligget på frost i Zoo siden aflivningen. Den kolde omgang er sket for at slippe af med eventuelle flåter, inden den er blevet til foder.

Ifølge Aalborg Zoo er elgen blevet undersøgt af dyrlægen fra Aalborg Zoo, som har været sparringspartner for Aalborg Kommune og Aage V. Jensen Naturfond gennem hele elgprojektet i Lille Vildmose.

Aalborg Zoo oplyser, at elgen i øvrigt ikke fejlede andet. Derfor kunne Aalborg Zoos dyrlæge godkende hende som foder til rovdyrene.

Og her kan du se alle dagens fotos fra det store ædegilde:

🌿 Aflivet elgko bliver foder i Zoo. I går måtte medarbejdere fra Aage V. Jensen Naturfond og Aalborg Kommune aflive en...

Slået op af Aalborg Zoo iFredag den 9. oktober 2020

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.