Betjent kørt ned, da han ville standse bil: Skød mod flugtbil

27-årig efterlyst efter dramatisk episode i Aalborg

En politibetjent er fredag aften blevet kørt ned, mens han var i tjeneste. Foto: Jan Pedersen

En politibetjent er fredag aften blevet kørt ned, mens han var i tjeneste. Foto: Jan Pedersen

Opdateret lørdag formiddag med billede af den efterlyste:

AALBORG:En helt normal politiforretning på Øster Sundby Vej i Aalborg tog fredag aften en uventet og meget dramatisk drejning, da en politibetjent i forbindelse med en rutinemæssig standsning af en bil først blev påkørt og siden afgav flere skud mod den flygtende bil.

- Den pågældende betjent er i gang med en rutinemæssig færdselskontrol, hvor en bil er blevet bragt til standsning, fordi der er tale om en fartoverskridelse. Bilen bliver standset, og betjenten går i gang med at sikre oplysninger om bilen, da han på et tidspunkt går ud foran bilen. Her bliver han så påkørt og ramt på benet, fortæller Claus Danø, politiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Betjenten er dog ikke mere medtaget, end han hurtigt griber til handling oven på påkørslen.

- Betjenten reagerer på påkørslen ved at affyre flere skud mod bilen, der dog fortsætter sin flugt, siger Claus Danø.

Den flygtende bil var en Ford Mondeo stationcar, og den blev efterfølgende fundet af politiet.

- Desværre har vi ikke pågrebet den eller de involverede personer, siger Claus Danø.

Efterfølgende har betjenten, der slap med overfladiske skrammer, været forbi skadestuen, men ved midnatstid var han tilbage på politigården, hvor han er i gang med at afgive forklaring.

I sager hvor en betjent afgiver skud i tjeneste er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der overtager sagen.

I forbindelse med påkørslen og de efterfølgende skud med flugtbilen efterlyser politiet nu en 27-årig mand. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 27-årige, der efterlyses i forbindelse med standsningen og den efterfølgende flugt, er en gammel kending af politiet - Cenk Firat Kirat, der blev genkendt som føreren af køretøjet. Ekstra Bladet skriver, at han i forvejen er udvist af Danmark, men det er ikke bekræftet af politiet.

Den efterlyste mand, Cenk Firat Kirat. Foto udleveret af Nordjyllands Politi

Den efterlyste mand, Cenk Firat Kirat. Foto udleveret af Nordjyllands Politi

Cenk Firat Kirat er 27 år, 180 centimeter høj med markeret ansigt, brun hud, mørkt hår, som formentlig er barberet i siderne.

Politiinspektør Claus Danø opfordrer til, at man straks ringer til politiet på 114, hvis man ved, hvor den eftersøgte opholder sig, eller hvis man har andre oplysninger i sagen.

- Man skal ikke selv forsøge at pågribe pågældende, men blot henvende sig til politiet, understreger politiinspektøren.

Han kan ikke sige noget nærmere om, hvor mange gange betjenten skød. Politiet har konstateret, at bilen blev ramt af mindst ét skud. Til gengæld skulle ingen personer være blevet ramt.

- Vi har ingen grund til at tro, at nogen er kommet til skade i forbindelse med politiets skudafgivelse, siger Claus Danø.

Nordjyllands Politi indledte omgående en intens efterforskning af omstændighederne omkring påkørslen. Derfor kunne borgerne se en hel del politi i området omkring gerningsstedet og omkring Aalborg natten til lørdagen. Tidligt lørdag havde politiet afsluttet sin efterforskning på stedet. Det var endnu ikke lykkedes at anholde den mistænkte i sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.