Bil smadret: Nu skal føreren i fængsel for at forvolde vens død

55-årig dømt for at være skyld i trafikdrab under spritkørsel

Bilen blev helt ødelagt ved ulykken i Nørresundby 5. november 2019. Arkivfoto: Jan H. Pedersen

Bilen blev helt ødelagt ved ulykken i Nørresundby 5. november 2019. Arkivfoto: Jan H. Pedersen

NØRRESUNDBY:En 55-årig mand fra Nørresundby blev onsdag ved Retten i Aalborg idømt et år og ni måneders fængsel for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. Han blev også frakendt førerretten i fem år.

Retten fandt det bevist, at den 55-årige havde kørt bil beruset og hensynsløst, og at han derfor var skyld i en voldsom trafikulykke på Toftevej i Nørresundby 5. november 2019, hvor en passager i bilen blev dræbt.

Den 55-årige mand nægtede sig skyldig og ankede straks dommen til landsretten, oplyser anklager Torben Kauffmann fra Nordjyllands Politi.

Den 55-årige sagde i retten, at han kørte stille og roligt, men at vennen på passagersædet ved siden af pludselig faldt ned over benet, så speederen blev trykket ned. Derfor var den 55-årige ikke skyld i ulykken, ifølge egen forklaring.

En bilinspektør, som undersøgte ulykkesstedet, har konkluderet, at bilens hastighed mindst var 89 km/t - næste det dobbelte af den tilladte - lige inden den ramte et træ. Nogle vidner mener dog, at bilens fart var over 100 km/t, oplyser anklageren.

Passageren - en 41-årig mand - blev dræbt på stedet ved ulykken, mens den 55-årige dengang blev bragt til Aalborg Universitetshospital med flere brækkede ribben.

Ved retssagen onsdag afviste den 55-årige, at han havde været beruset, da ulykken skete. En blodprøve dengang viste dog, at han havde en promille på 1,70. Ifølge den 55-åriges forklaring skyldes det, at han havde drukket vodka efter ulykken.

Domsmandsretten afviste den 55-åriges forklaring, og han blev dømt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, for spritkørsel og for at have kørt på en særlig hensynsløs måde.

Den 55-årige har siddet varetægtsfængslet siden trafikulykken. Han skal fortsat sidde fængslet, indtil sagen kommer for landsretten, oplyser anklageren.