Politi advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker

Forsvarets bombeeksperter i aktion torsdag aften

Arkivfoto

Arkivfoto

Opdateret fredag klokken 05.56 med seneste nyt fra Nordjyllands Politi.

AALBORG:Nordjyllands Politi advarer beboere i det østlige Aalborg mod hjemmelavede "flaskebomber", som kan ligge og flyde i området.

Det er halvliters plastikflasker fyldt med afløbsrens, hvori der er puttet noget, som efter kort tid får flasken til at eksplodere.

- Formentlig er det "drengestreger", men det kan være farligt og ødelægge en hånd eller forvolde værre skader, når de eksploderer, siger vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi.

Torsdag ved 18-tiden fik politiet flere henvendelser om brag i området ved Budumvej ved Jerupstien i det østlige Aalborg.

Politifolk fandt fem-seks sprængte flasker, men fandt også en udetoneret "flaskebombe" ude på vejen.

Politiet tog fotos af den og kontaktede Forsvarets bombeeksperter, og de var ikke i tvivl: Man skal holde sig væk fra flasken, som kan eksplodere når som helst, og derfor rykkede Forsvarets eksperter ud.

Politiet har i området fundet en tom beholder, hvori der har været afløbsrens, og derfor mener man, at det er brugt i "flaskebomberne". Og de sprængfarlige flasker er der måske flere af i området, advarer politiet.

Ved 21-tiden lød meldingen, at eksperter fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste havde ødelagt den flaske, man mente var sprængfarlig.

Fredag morgen er Nordjyllands Politi endnu ikke blevet klogere på, hvem gerningsmanden bag de sprængfarlige flasker er. Det oplyser vagtchef Jess Falberg.

- Men vi har sikret nogle af flaskerne, og nu skal de undersøges for spor som DNA eller fingeraftryk, og så tager vi den derfra, siger vagtchefen.

Der har i løbet af natten ikke været flere anmeldelser eller fund af de såkaldte flaskebomber.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.