Burgerkrigen bør kræve sit næste offer: Så sløj er burgerfavorit i virkeligheden

Burgerne var tørre, kedelige og mest af alt en skuffelse

To menuer og en børneburger til den lette sum af 220 kroner. Foto: Jacob Andersen

To menuer og en børneburger til den lette sum af 220 kroner. Foto: Jacob Andersen

De har levet en tumultarisk tilværelse, som har handlet om andet end burgerne i poserne.

Men på trods af modgang findes WeDoBurgers stadig i Aalborg, hvor de første gang slog dørene op i 2016 efter at have indtaget Aarhus med succes.

Dengang var det kæmpestort, at der kom en ny burgerjoint til Aalborg, men siden er der skudt så mange op, at du efterhånden skal være connoisseur for at kunne holde styr på dem allesammen.

(Du kan selvfølgelig også bare læse vores artikel om de bedste burgere i byen her.)

WeDoBurgers havde filialer i flere danske byer, men efter en konkurs, er der kun restauranten i Borgergade i Aalborg tilbage. Da jeg træder ind mandag sidst på eftermiddagen, begynder jeg at tvivle på, om stedet egentlig er åbent.

Der er helt tomt i lokalet, som er rustikt på den smarte måde. Der er blotlagte mursten på væggene, simple træskamler med metalben, der matcher både bordene og bænkene rundt i restauranten. Vinduerne er pyntet med neonbøjede burgere - der ligesom navnet symboliserer, at det er burgerne, det hele handler om.

Men der er ikke et øje i restauranten. Ikke en eneste spisende gæst, og der er ingen bag disken.

Indretningen er minimalistisk og moderne og der er glødende burgere i vinduet. Men ikke et øje at se i restauranten. Foto: Jacob Andersen

Indretningen er minimalistisk og moderne og der er glødende burgere i vinduet. Men ikke et øje at se i restauranten. Foto: Jacob Andersen

Jeg havde dummet mig og var kørt ind til restauranten, velvidende at Borgergade i Aalborg ikke er verdens nemmeste sted at finde en parkeringsplads. Så i stedet for at køre i cirkler, eller gå hele vejen fra Nettos parkeringsplads, tog jeg chancen og parkerede lige udenfor - velvidende at det var smadder ulovligt. Så da der ikke var nogen, der reagerede, da jeg trådte indenfor, begyndte jeg at skæve uroligt ud mod min ulovligt parkerede bil, mens jeg ventede.

Da jeg havde stået i hvad der med garanti havde føltes længere, end det faktisk var, bankede jeg i disken og hørte, at det begyndte at rumstere ude fra køkkenet. En mand stak hovedet ud og spurgte, om jeg havde bestilt.

Det havde jeg. En kool-burger menu, en cheeseburger menu og en børneburger. Menukortet hos WeDoBurgers er i øvrigt svært at fare vild i. Der er ikke mange valgmuligheder - og det er langt hen ad vejen en god ting. Hellere få gode ting, end en masse halvfabrikata, som ikke får samme kærlighed.

Maden var heldigvis klar, og jeg kunne lunte ud i min bil (og glæde mig over, at jeg ikke havde fået en parkeringsbøde) og køre hjemad.

WeDoBurgers pakker deres mad i papæsker, som minder om de lidt større internationale burgerkonkurrenter, som har ligget i Aalborg i mange år.

Der står ikke Happy Meal på siden, men det kunne der egentlig lige så godt.

I æskerne ligger burgerne på siden, og min medspiser bemærker med det samme, at det ikke er helt ideelt. Dressingen løber nedad, og ender i papiret.

wedoburgers
Burgeren vender på siden - det er en dum idé.

WeDoBurgers skriver ikke på deres mobilsite - hvor jeg bestilte maden fra - hvad der er i burgerne, men de har heldigvis gjort det nemt for os, og skrevet hvilken burger, der er en cheeseburger og hvilken, der er en kool-burger. Smart opkaldt efter den tidligere medejer, Danny Kool.

Og det er godt, de har gjort det, for det er ikke til at kende burgerne fra hinanden, for der er ost i dem begge.

Børneburgeren er til gengæld til at kende. Den indeholder kun bøf og ketchup.

Med til de to menuer har vi bestilt fritter - helt standard. Uden andre krydderier end salt. Sådan som pomfritter ifølge min overbevisning skal være. Og så en mayo og en chilimayo til at dyppe i.

OM ANMELDEREN: JACOB ANDERSEN

30 år gammel. Født og opvokset i Nørresundby.

Stor fan af ærlig mad, som ikke forsøger, at være mere end det er - og især af mad, der er så fedtet, at man skammer sig lidt, efter at have spist det.

Er ikke for fin til en kødrulle eller to cheeseburgere fra McDonald's- men sætter også gerne tænderne i take-away i den dyre ende. Hver ting til sin tid.

Fritterne var højdepunktet. Sprøde og velsaltede. Foto: Jacob Andersen

Fritterne var højdepunktet. Sprøde og velsaltede. Foto: Jacob Andersen

Maden

Lad os starte med det bedste: Pomfritterne. De er sprøde, saltede og helt som pomfritter skal være. Chilimayoen har et lille kick uden at være påtrængende, og det er alt sammen helt efter bogen. Plus for det!

Burgerne derimod er lidt af en skuffelse.

Kool-burgeren indeholder ifølge menukortet en hemmelig sovs. Herudover en tomatskive, som ser mig noget farveløs ud og et nærmest ikke-eksisterende salatblad. En bøf (som de godt nok skriver ikke er gennemstegt, men det er den) og en halvtør bolle, som kun glider ned fordi mængden er dressing er overdimensioneret. Dressingen smager surt, og jeg forestiller mig, at opskriften nok egentlig mest er hemmelig, fordi der aldrig er nogen, der har spurgt efter den.

Dressingen dominerer det hele, og det er umuligt at smage de øvrige ingredienser.

En koolburger med en misfarvet tomat. Foto: Jacob Andersen

En koolburger med en misfarvet tomat. Foto: Jacob Andersen

Cheeseburgeren er en smule bedre. Her er den hemmelige sovs byttet ud med en rød dressing med syltede agurker og løg.

Det syrlige komplimenterer kødsmagen fra bøffen, og det er faktisk muligt at smage andet end dressing. Det smager godt, men bøffen er en smule tør, fordi den er gennemstegt (og det burde den ikke være).

Min søn på et år har kigget underligt på børneburgeren, mens min medspiser og jeg har tygget os igennem voksenudgaverne. Og jeg forstår ham godt. Efter at have konstateret at både bøf og bolle er til den tørre side, misunder jeg ham ikke børneburgeren, som udover de to bestanddele også indeholder ketchup. Intet andet.

Og det ser ikke ud til at pirre hans smagsløg overhovedet. Han gnasker lidt på en pomfrit, men foretrækker rugbrød, som vi som ansvarlige forældre også har serveret for ham. Burgeren er han ikke meget for at putte i munden. Heller ikke selv om jeg skærer den ud i mundrette stykker.

På trods af masser af ketchup var burgeren tør. Foto: Jacob Andersen

På trods af masser af ketchup var burgeren tør. Foto: Jacob Andersen

WeDoBurgers gør meget rigtigt: De har et lille sortiment, de er tydelige omkring, hvad de gerne vil levere - burgere - men det er lidt, som om at alt det udenom fylder lidt for meget denne mandag aften i forhold til indholdet i de farverige æsker.

Burgerne er ikke så fantastiske, som mine forventninger er blæst op til. Faktisk er de ikke engang til en middelkarakter.

Til en pris på 220 kroner forventer jeg at få store eller fremragende burgere med fritter. Ikke halvtørre burgerboller, skamstegte bøffer og smagløst tilbehør.

Hvis det her er standarden er jeg bange for, at burgerkrigen snart kræver sit næste offer.

To ud af seks sodavand.

We Do Burgers

Adresse: Borgergade 25, 9000 Aalborg

Åbningstider: Alle dage 11 - 21

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.