Burger-sulten? Her er seks af de lækreste burgere i Aalborg

Burger-udbuddet i Aalborg er stort. Vi guider dig igennem de forskellige varianter af den populære og uhåndterlige spise

Illustration: Christian Made Hagelskjær

Illustration: Christian Made Hagelskjær

AALBORG:Gennem de senere år er utallige små specialiserede burger-joints dukket op i Aalborg. Udvalget begrænser sig ikke længere til grillburgeren, den klassiske café-burger eller cheese-burgeren fra McDonalds.

Her på NORDJYSKE har vi været forbi en stor del af de mange takeaway-steder, der især satser på burgere.

Så hvis du mangler inspiration til, hvor du skal hente en burger næste gang, er du havnet det rigtige sted.

Et af de steder, der har scoret den højeste karakter fra en af vores anmeldere er Grillen Burgerbar, Ved Stranden i Aalborg.

Anmelderen fremhæver, at burgeren står knivskarpt - og at især biddet i burgeren er mageløst. Selvom burgeren ikke er fyldt op med dressing, er det alligevel en fedtet omgang, så hvis man ikke er til den slags, skal man nok finde sin burger et andet sted. Prisen er 89 kroner - og det er altså inklusiv pomfritter og dyppelse.

Burger-menuen blev indtaget i forbindelse med en søndag aften i fodboldens tegn. Hele oplevelsen kan du læse meget mere om her.

En anden burger, som scorer ganske tæt på topkarakter, er den der serveres fra den omrejsende amerikanske madvogn Chuck Wagon. Den burger har skribenten bag denne guide anmeldt, og jeg kan godt afsløre, at det er en af mine personlige favoritter.

Burgeren er gennemført amerikansk og smager ikke som noget andet her i Aalborg. Især grillsmagen gør burgere fra Chuck Wagon meget specielle og værd at køre efter.

Den eneste "ulempe" ved Chuck Wagon er nemlig, at vognen kører rundt i en stor del af Nordjylland og holder kun åbent på særlige tidspunkter. Så man skal være ret heldig, hvis man spontant får lyst til burgere, og burger-vognen så også holder i nærheden. Burgeren koster 80 kroner.

Noget andet specielt ved burgeren er, at den simpelthen indeholder en "grilled cheese". Det kan du læse meget mere om her i den fulde anmeldelse.

Hvis de to ovenstående burger virker lidt for fedtede til dig, kan du overveje at give dig i kast med en sundere burger.

Eatlow på Reberbansgade i Aalborg byder nemlig sådan en. Anmelderen fremhæver især den kernefyldte bolle, den sprøde salat og en perfekt mængde dressing i burgeren. Den koster 89 kroner.

Anmelderen får også en salat og en proteinshake, og hvad han mener om dem, kan du læse her.

Et godt måltid til en fin pris. Det er overskriften for den næste burger, som NORDJYSKE anbefaler. Det drejer sig om Burger GO, som ligger på Ved Stranden midt i Aalborg.

Anmelderen hæfter sig ved, at burgeren ser lidt kedelig ud men når man smager på den, er det en helt anden oplevelse. Burgeren er nemlig så blød, at den er helt svampet - på den gode måde. Osten får lov til at skinne igen i den simple burger. En dobbelt cheeseburger, som anmelderen får, står til 49 kroner.

Der er til gengæld delte meninger om de hot wings, som anmelderen bestilte. Det kan du læse mere om i den fulde anmeldelse.

En burgerkæde, der også er værd at fremhæve, er Burger Boom, på Vesterbro i Aalborg.

Her er bøffen det, som især er værd at fremhæve. Den er tilpas tilberedt og en smule rosa i midten. Og så emmer den af kvalitet. Kæden bestræber sig nemlig på at bruge lokale råvarer af høj kvalitet.

En enkelt cheeseburger koster 55 kroner.

Et andet plus er, at der er alt det dyppelse, du kunne drømme om. Det kan du læse meget mere om i den fulde anmeldelse.

En burger, som er svær at komme udenom, er den fra Jin Shing i Nørresundby. Det er jo som udgangspunkt den helt klassiske grillburger, som man burde kunne få serveret i enhver sportshal eller på en grillbar med respekt for sig selv.

Men denne indeholder en hemmelig ingrediens. Nemlig den legendariske dressing, som stedet er kendt for, og som får folk til at valfarte dertil.

Og burgeren er nærmest druknet i dressingen. Vurderingen fra vores anmelder lyder:

Den er velsmagende uden at kaste sig ud i hverken gourmet eller sundhedsanprisninger. Det er solid dansk grillmad, der smager, som det plejer og har gjort det de sidste mange årtier.

En cheeseburger hos Jin Shing står til 50 kroner. Hvis den opgraderes med en Black Angus-bøf koster den 53 kroner.

Du kan læse om hele oplevelsen her.

Vi har desværre endnu ikke været forbi alle de burgersteder i Aalborg, vi gerne vil besøge. Værd at nævne er også Burger Shack i Østerågade og Wedoburgers i Borgergade. Desuden er en række caféer begyndt at tilbyde, at man kan få deres burgere med sig hjem, så det er også en mulighed, hvis du foretrækker café-oplevelsen frem for grill.

Hvis der er et takeaway-sted i Aalborg, du synes, at vi skal anmelde, så send en mail til kathrine.jeppesen@nordjyske.dk

Hvilket burger-sted er din favorit?
Grillen Burgerbar
Chuck Wagon
Eatlow
Burger GO
Burger Boom
Jin Shing
Et andet sted
Created with QuizMaker
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.