Calum A/S accepterer dom i Stigsborg-sagen

Med ejendomsselskabets beslutning om ikke at anke byrettens dom, er der sat punktum for sagen om notatet, hvor kommunen efter Henrik Calums opfattelse lovede, at en centralt beliggende havnegrund ikke måtte bebygges

Med dommen står det nu Aalborg Kommune frit for at bygge på grunden, der ligger foran en grund ejet og delvist bebygget af Calum. Foto: Claus Søndberg

Med dommen står det nu Aalborg Kommune frit for at bygge på grunden, der ligger foran en grund ejet og delvist bebygget af Calum. Foto: Claus Søndberg

NØRRESUNDBY:Dommen, hvor byretten i Aalborg mandag frikendte Aalborg kommune i sagen om det håndskrevne notat, der lover et ejendomsselskab at en centralt beliggende havnegrund ikke må bebygges, står ved magt.

Det står klart, efter at kommunens modpart Calum A/S har besluttet ikke at anke dommen.

Om dommen i Stigsborg sagen skriver direktør Jakob Axel Nielsen i en pressemeddelelse.

Det omstridte stykke papir, der dannede grundlag for den langvarige retssag og et  antal millioner kroner i advokatudgifter.

Det omstridte stykke papir, der dannede grundlag for den langvarige retssag og et antal millioner kroner i advokatudgifter.

- Da vi for et par år siden indbragte sagen for domstolene, skete det i gensidig respekt med Aalborg Kommune for at få en uvildig afgørelse på vores forskellige opfattelser af ”aftalen” om, at kommunens areal ikke kunne bebygges.

Vi har tillid til det danske retssystem, og sagen er blevet meget grundigt behandlet i byretten.

Den afgørelse, der foreligger nu, er vi derfor indstillet på fuldt ud at respektere, uagtet udfaldet ikke er, som vi havde forventet.

Vi har derfor besluttet ikke at anke dommen, men i stedet se fremad og i øvrigt fortsætte vores gode relationer til Aalborg Kommune, skriver Jakob Axel Nielsen.

Under retsforhandlingerne oplyste Calum A/S, at selskabets areal på Stigsborg Havnefront ville miste 50 millioner kroner i værdi, hvis kommunen fik adgang til at lade arealet foran bebygge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.