Cigaret startede brand ved sommerhuse: Flot hæk af fyrretræ gik op i flammer

To sommerhuse i Hals var tæt på at blive antændt af naturbrand

Arkivfoto: Nicolas Cho Meier <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Arkivfoto: Nicolas Cho Meier Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

HALS:Selvom marts har vejret en særdeles regnfuld måned, har de seneste dages solskinsvejr gjort jorden tør. Det mærkede en sommerhusejer på Lonevej i Hals på den hårde måde torsdag omkring klokken 14.45.

Sommerhusejeren havde smidt et cigaretskod i sin have, og det var det glødende skod, der startede en ildebrand. Branden bredte sig hurtigt til en hæk af fyrretræ, der adskilte to sommerhuse.

Sommerhusejeren tilkaldte brandvæsnet og holdt selv flammerne nede med en vandslange, indtil beredskabet dukkede op. Beredskabet fik hurtigt kontrol over flammerne, og omkring klokken 15.30 var ilden slukket.

Ildebranden nåede ikke at brede sig til sommerhusene, men det kunne nemt have været tilfældet på en anden dag.

- Der var ganske få meter fra flammerne til sommerhusene. Havde vinden været lidt anderledes, så var det altså helt gået galt, siger indsatsleder Søren Korsgaard, Nordjyllands Beredskab.

- De sidste par dages sol og vind gør, at der er blevet knastørt. At kaste et cigaretskod kan være farligt allerede nu - det har vi set bevis på i dag, tilføjer han.

Der skete ingen skade på sommerhusene, men til gengæld har sommerhusejeren fået et forklaringsproblem.

- Han skal nok lige have en snak med sin nabo. Der var en flot hæk af fyrretræ, men den er altså bortbrændt nu, siger Søren Korsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.