Corona-nedlukning markeres med stort lysshow

Skal symbolisere fællesskab i krisetid, oplyser Aalborg-borgmester

Aalborg Tårnet blev lyst op i forbindelse med 75-året for befrielsen. På torsdag oplyses Aalborg af et nyt lysshow. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Aalborg Tårnet blev lyst op i forbindelse med 75-året for befrielsen. På torsdag oplyses Aalborg af et nyt lysshow. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:På torsdag 11. marts er det et år siden, at Danmark lukkede ned for første gang i forbindelse med covid-19-pandemien.

For at markere den indsats, borgerne har ydet i forhold til at overholde restriktionerne - med alt hvad det har medført - vil Aalborg Kommune og firmaet Profox arrangere et lysshow hen over Limfjorden.

En lyssætning fra kl. 19 til 23 fra 11. til 14. marts. Lyssætningen kører i et loop af seks minutters varighed, hvorefter det gentages.

- Begivenheden symboliserer det fællesskab, som har hjulpet os under denne krise. Ved at lave det over fire aftener, og på en måde, hvor man kan se det fra mange store områder på havnefronten, sikrer vi os, at folk kan undgå at stå tæt. Vi har brug for noget at være fælles om, udtaler borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune.

Aalborg har før oplevet lignende lysshow.

- I forbindelse med 75-året for befrielsen lavede vi en lyssætning på Aalborg Tårnet. Vi havde lyst til at lave et nyt projekt på årsdagen for nedlukningen, og vi fik idéen til at lave en bro af lys over Limfjorden. Broen er et symbol på det, der skaber forbindelse mellem mennesker, tilføjer direktør Mikkel Rodkjær fra Profox i pressemeddelelsen.

Her kan du se, hvor lyssætningen opsættes:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden