Dødstrusler og oversavet jagtgevær: To og et halvt år fængsel

Truede med at slå sin eks-svigerinde ihjel. Politiet fandt geværet i hans bil

Ole Sanvig Knudsen
Foto: Bluedog @ wikimedia commons
Vold 11. februar 2019 15:43 - Opdateret 11. februar 2019 16:08

HIMMERLAND: Den 26-årige Mathias Spleth blev mandag idømt to og et halvt års fængsel for dels at have været i besiddelse af et skarpladt oversavet jagtgevær og dels for trusler på livet mod hans eks-kærestes søster.

Episoden fandt sted i forbindelse med, at den nu dømtes daværende kæreste havde brudt med ham. Det fik ham til 18. november sidste år ad flere omgange at true med at slå sin eks-svigerinde ihjel - dels over for eks-kæresten, dels over for de to kvinders mor og dels over for den truede selv. Truslerne blev fremsat dels mundtligt, dels via sms'er.

Senere på dagen blev han anholdt af politiet på en parkeringsplads i Skørping, hvor betjentene fandt et skarpladt, oversavet jagtgevær i bilen, samt otte ekstra patroner og et knojern.

Anklager Mathias Andersen fra Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi oplyser, at den 26-årige nægtede sig skyldig i at have truet nogen på livet, men erkendte at have været i besiddelse af det ladte gevær. Han mente dog ikke, at det var under særligt skærpende omstændigheder,

Retten valgte dog at dømme Mathias Spleth efter anklageskriftet, hvilket betød, at han blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, et forhold der efter en nylig stramning af våbenloven betyder, at mindstetraffen alene for dét er to års fængsel.

Den dømte udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...