Dødstrusler og oversavet jagtgevær: To og et halvt år fængsel

Truede med at slå en kvindelig bekendt ihjel. Politiet fandt geværet i hans bil

Foto: Bluedog @ wikimedia commons

Foto: Bluedog @ wikimedia commons

HIMMERLAND:Den 26-årige Mathias Spleth blev mandag idømt to og et halvt års fængsel for dels at have været i besiddelse af et skarpladt oversavet jagtgevær og dels for trusler på livet mod en kvindelig bekendt.

Episoden fandt sted i forbindelse med, at den nu dømtes daværende kæreste havde brudt med ham. Det fik ham til i tiden omkring november sidste år ad flere omgange at true med at slå kvinden ihjel - dels over for eks-kæresten, dels over for en tredje part og dels over for den truede selv. Truslerne blev fremsat dels mundtligt, dels via sms'er.

Senere på dagen blev han anholdt af politiet i sin lejlighed i Skørping. Bilen fandt man på en parkeringsplads i byen, hvor betjentene fandt et skarpladt, oversavet jagtgevær i bilen, samt otte ekstra patroner og et knojern.

Anklager Mathias Andersen fra Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi oplyser, at den 26-årige nægtede sig skyldig i at have truet nogen på livet, men erkendte at have været i besiddelse af det ladte gevær. Han mente dog ikke, at det var under særligt skærpende omstændigheder,

Retten valgte dog at dømme Mathias Spleth efter anklageskriftet, hvilket betød, at han blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, et forhold der efter en nylig stramning af våbenloven betyder, at mindstestraffen alene for dét er to års fængsel.

Den dømte udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden