Drak 24 store fadøl med Henning G: Nu peger pilen på topchef i Aalborg Kommune

Eventchef Søren Thorst betalte for 24 store fadøl til et netværksmøde med tidligere borgmester Henning G. Jensen. Nu viser et nyt dokument, hvem der havde ansvaret for at godkende bilagene

Eventchefen har i alt holdt ti møder på Kystens Perle.  <i>Arkivfoto: Martin Damgård</i>

Eventchefen har i alt holdt ti møder på Kystens Perle.  Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Bilagsroderiet i borgmesterens forvaltning tager nu endnu en drejning.

Nordjyske er kommet i besiddelse af et nyt dokument, der viser, hvem der har ansvaret for at godkende de udgifter, som eventchef Søren Thorst har betalt for med sit kommunale kreditkort.

Sagerne har hobet sig op i ugevis, efter det kom frem, at eventchefen har været særdeles aktiv, når det kommer til at bruge sit kreditkort på repræsentationsudgifter på lokale værtshuse og restauranter.

Et af de mange tilfælde udspillede sig på Kystens Perle den 16. juni 2020. 

På dagen havde Søren Thorst et netværksmøde med den daværende vicekommunaldirektør Jørgen Litske. De to mødtes med deres tidligere kolleger, forhenværende kommunaldirektør Jens Kristian Munk og den tidligere socialdemokratiske borgmester Henning G. Jensen.

Efter netværksmødet, en frokost og 24 store fadøl, betalte Søren Thorst regningen på 2539 kroner med sit kommunale kreditkort.

Et gentagende problem

Mødet på Kystens Perle er langt fra det eneste møde på aalborgensiske beværtninger, som skatteborgerne har betalt for.

Over en femårig periode har Søren Thorst afholdt 10 møder på Kystens Perle, som i alt har resulteret i en regning på 17.433 kroner. Derudover har han afholdt møder på Den Bette Kro, Isidor Henius, Bøf og Vin, Fisk og Skaldyr og et enkelt møde på Mortens Kro, som kostede skatteborgerne 17.292 kroner. 

I adskillige tilfælde er det ikke muligt for Aalborg Kommune at fremvise et bilag for, hvad Søren Thorst har købt for skatteborgernes penge, eller hvem han har holdt møder med.

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh har tidligere kritiseret den praksis.

- Der skal foreligge grundbilag. Det fremgår simpelthen af helt almindelig regnskabslovgivning, som også gælder for kommuner, sagde han til Nordjyske.

Alligevel er det kun i fire tilfælde, at Aalborg Kommune har bedt Søren Thorst om at betale dele eller hele beløbet tilbage.

Nordjyske har tidligere fortalt, at eventchefen har brugt mere end 38.000 kroner på John Bull Pub, uden at kommunen kan fremvise et eneste bilag, og senest har Frihedsbrevet afdækket, at Aalborg Kommune mangler bilag for udgifter på 130.000 kroner, som Søren Thorst har brugt i forbindelse med repræsentation og rejser.

Afsløret af internt dokument

Eventchefens forbrug har stået på i årevis, og Nordjyske har derfor spurgt Aalborg Kommune, hvem der har haft ansvaret for at godkende hans kreditkortforbrug. 

På baggrund af blandt andet Nordjyskes afsløringer er Aalborg Kommune i øjeblikket i gang med en større revision af hele eventområdet, og mens revisionen er i gang, ønsker ingen i kommunen at udtale sig om sagen.

Men Nordjyske kan nu afsløre, at det er kommunaldirektør Christian Roslev, der har haft det endelige ansvar for at godkende eventchefens kreditkortbetalinger.

Det viser et internt dokument, som Nordjyske har fået aktindsigt i.

Godkendelseshierarki for køb via Mastercards i borgmesterens forvaltning.  <i>Foto: Aalborg Kommune / Grafik: Jette Klokkerholm</i>

Godkendelseshierarki for køb via Mastercards i borgmesterens forvaltning.  Foto: Aalborg Kommune / Grafik: Jette Klokkerholm

Dokumentet er et godkendelseshierarki for køb via kommunale kreditkort, og her fremgår det, at Christian Roslev er godkender for Søren Thorst.

Dokumentet er udarbejdet i 2021, men økonomidirektør i Aalborg Kommune, Tommy Christiansen skriver i en mail, at regelsættet har været gældende i mange år.

Han forklarer, at man udarbejdede dokumentet i 2021 for at "præcisere det ledelsesmæssige godkendelsesflow".

Fik nyt job fire dage efter

Nordjyske spurgte i slutningen af oktober Christian Roslev om, hvem der havde ansvaret for at godkende Søren Thorsts kreditkortbilag. 

Dengang ønskede han heller ikke at udtale sig om sagen.

Fire dage senere meddelte Aalborg Kommune, at Christian Roslev stopper som kommunaldirektør med udgangen af 2022, for i stedet at blive associeret partner hos konsulentfirmaet Genitor.

Christian Roslev oplyste i den forbindelse, at der ikke var nogen sammenhæng mellem jobskiftet og den igangværende revision af eventområdet.

- Jeg lander ikke det her job, hvor jeg også skal være medejer, henover natten, det er selvfølgelig noget, vi har talt om over længere tid, sagde han til Nordjyske.

Efter Nordjyske kom i besiddelse af godkendelseshierarkiet, der viser, at det er Christian Roslev, som er ansvarlig for at godkende Søren Thorsts bilag, har vi igen spurgt kommunaldirektøren om hans rolle i sagen.

Han ønsker fortsat ikke at udtale sig.

- Vi har revisionen til at se på sagen, og jeg har ikke noget at sige, før vi har præsenteret resultatet for økonomiudvalget 5. december, siger Christian Roslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.