To mænd fængslet for drabsforsøg efter skyderi i Aalborg

Politiet mener, at ofre blev lokket i baghold, hvorefter adskillige skud blev affyret

Bilen her blev i Aalborg ramt af skud 21. marts. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Bilen her blev i Aalborg ramt af skud 21. marts. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Opdateret kl. 19 med information om, at de to mænd nu er fængslet

AALBORG:To mænd på 18 og 19 år blev tirsdag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet fire uger, sigtet for drabsforsøg i forbindelse med en skudepisode på Hadsundvej i Aalborg.

Ved grundlovsforhøret tirsdag nægtede de to mænd sig skyldige, oplyser anklager Malene Lund Andersen fra Nordjyllands Politi.

De to mænd blev anholdt af politiet tirsdag morgen. De mistænkes for at være involveret i skudepisoden på Hadsundvej i Aalborg 21. marts, hvor en 22-årig mand blev ramt af skud.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. De skriver også, at flere anholdelser er på vej i sagen.

De to anholdte mænd har begge tilknytning til Aalborg..

Politi: Planlagt drabsforsøg

- Vi betragter det som et planlagt og koordineret drabsforsøg, hvor ofrene forinden var blevet lokket i et baghold, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Carsten Straszek.

Efter politiets opfattelse deltog otte til 10 gerningspersoner i drabsforsøget, og der blev anvendt tre biler og en scooter.

Den 22-årige mand, der blev ramt af skud i hoften, blev kort efter meldt uden for livsfare. En anden person, ligeledes en 22-årig mand, blev ikke ramt.

Forventer flere anholdelser

Carsten Straszek kan dog ikke gå yderligere i detaljer med efterforskningens enkeltheder, da den stadig pågår.

Men han understreger, at der siden skudepisoden har været tale om et intensivt og højt prioriteret efterforskningsarbejde i sagen.

- Vi har arbejdet intenst med den her alvorlige sag siden marts. Skyderi i det offentlige rum er noget, vi tager særdeles seriøst i politiet - dét kommer vi aldrig til at acceptere. Og derfor er jeg tilfreds med, at vi nu har anholdt to mistænkte, udtaler politikommissæren.

- Vi forventer, at vi i løbet af den nærmeste fremtid skrider til yderligere anholdelser i sagen, tilføjer han.

Omringet af biler og beskudt

Ved tirsdagens grundlovsforhør blev de to anholdte mænd sigtet for drabsforsøg mod en eller flere personer ved at lokke dem i baghold, ved at omringe deres bil med andre biler, påkøre bilen samt affyre flere skud med en 9 mm-pistol. Heraf ramte flere skud bilen og altså en 22-årig mand.

Selv om de to anholdte nægtede sig skyldige, fandt Retten i Aalborg, at der var begrundet mistanke mod dem. Derfor blev de varetægtsfængslet, oplyser anklageren.

De to mænd overvejer nu, om de skal kære fængslingskendelsen til landsretten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.