Flyselskab aflyser alle sommerflyvninger fra Aalborg

Se hvad du har ret til, når din flyrejse bliver aflyst

Det spanske flyselskab Vueling har droppet sine planlagte flyvinger fra Aalborg denne sommer. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Det spanske flyselskab Vueling har droppet sine planlagte flyvinger fra Aalborg denne sommer. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

AALBORG:Det spanske lavpris-flyselskab Vueling har aflyst alle sine planlagte flyvninger den kommende sommer på ruten fra Aalborg til Barcelona.

Vueling har ikke helt droppet Aalborg, men vil først genoptage flyvninger fra den nordjyske lufthavn til september.

De kunder, der allerede har købt flybilletter til ruten Aalborg-Barcelona i sommerperioden, vil få pengene tilbage. Den besked har Vueling givet kunderne.

Ikke kun Vueling har aflyst flyrejser fra Aalborg Lufthavn. Det samme har det irske flyselskab Ryanair, som for nylig droppede alle sine flyvninger til og fra Nordjylland i januar.

Ryanair-ruten fra Aalborg til London genstarter dog her i februar, mens to andre ruter fra Nordjylland til henholdsvis Stockholm og Kaunas (Litauen) genstarter til marts.

Flere aflysninger

Vueling og Ryanair er bestemt ikke ene om at aflyse flyrejser i denne tid, hvor Europa fortsat plages af høj coronasmitte.

- Vi ser en stigende tendens til, at forbrugerne havner i nogle uheldige situationer, fordi flyselskaberne aflyser rejser, siger Vibeke Myrtue Jensen, miljø- og transportpolitisk rådgiver hos Forbrugerrådet Tænk.

Det kan være både dyrt og besværligt, hvis man har købt billet til en flyafgang, der aflyses.

- Forbrugerne kan være tvunget ud i ombookninger, de må betale ekstra for. Bookninger, som endda kan blive ændret igen, fortæller Vibeke Myrtue Jensen.

Ifølge EU-regler skal man have pengene tilbage, når flyselskaberne aflyser.

- Hvis et fly er aflyst, har du ret til refusion af hele billetprisen. Eller du har ret til en omlægning af rejsen til destinationen ved først givne lejlighed eller en senere dato, hvis der er ledige pladser, siger Vibeke Myrtue Jensen.

- Hvis et fly er aflyst, har du ret til refusion af hele billetprisen, siger rådgiver Vibeke Myrtue Jensen fra Forbrugerrådet Tænk. Foto: Forbrugerrådet Tænk

- Hvis et fly er aflyst, har du ret til refusion af hele billetprisen, siger rådgiver Vibeke Myrtue Jensen fra Forbrugerrådet Tænk. Foto: Forbrugerrådet Tænk

Flyselskab: Derfor aflyser vi

Aalborg Lufthavn bekræfter, at nogle flyselskaber har sat flybilletter til salg, men så aflyser og flytter afgangene til senere.

- Det er en tendens, vi ser her i tiden med corona, siger salgs- og marketingdirektør Martin Svendsen fra lufthavnen.

- Det er alene flyselskaberne, der har driften af flyruterne, og deres prioriteringer i den forbindelse har vi ingen medbestemmelse på, tilføjer han.

Vueling skriver i en mail til Nordjyske, at corona-situationen og efterspørgslen på flybilletter - eller manglende efterspørgsel - har påvirket antallet af flyvninger.

”Derfor opstår der situationer, hvor vi må aflyse ruter”, skriver Vueling.

Hvis flyselskabet aflyser din rejse

Hvis flyselskabet aflyser flyrejsen mere end to uger før afrejsen, er du ikke berettiget til kompensation, selv om aflysningen betyder, at du får ekstraudgifter i forbindelse med rejsen.

Det kan for eksempel være ekstraudgifter til selve ombookningen eller udgifter forbundet med en ekstra overnatning, fordi den samlede flyrejse ikke længere hænger sådan sammen, at du kan rejse uden en overnatning undervejs.

Du har dog ret til at få alle penge tilbage for flybilletten.

Kilde: Forbrugerådet Tænk - se mere her

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.