Gense Kulturmødet Mors på Nordjyske her

Genoplev torsdagens debatter og koncerter lige her

Torsdag så NORDJYSKE nærmere på Kulturmødet Mors temaer ud fra en nordjysk vinkel. Grafik: Jette Klokkerholm

Torsdag så NORDJYSKE nærmere på Kulturmødet Mors temaer ud fra en nordjysk vinkel. Grafik: Jette Klokkerholm

NORDJYLLAND:Kulturmødet Mors 2020 er i år rykket online på grund af corona.

I den anledning bød NORDJYSKE torsdag publikum indenfor til en dag med et lokalt og regionalt take på de debatter, kulturmødet havde valgt til åbningsdagen samt til livemusik.

Se nogle af højdepunkterne her - eller dyk ned i debatterne i videoerne længere nede:

(I videoen Tao Lyzen, Vibeke Falden, Solvej, Connie Sinding, Birgitte Rode, Per Worm, Malthe Houe og Thomas Kastrup-Larsen)

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Første del: Åbningsdebat og organisering af kunstnere

Tao Lytzen fra Pixlart og Michael Marino fra Huset i Hasserisgade kommenterer på kulturminister Joy Mogensens åbningstale.

Lars Sennels, Vendsyssel Teater og Scenet, musiker Vibeke Falden og Birgitte Rode, der står bag initiativet Nordjysk Guld, diskuterer fordele og ulemper ved mere regional og national organisering.

(Kulturmødet Mors' streamingsignal brød desværre sammen torsdag, så spol hen over en hakkende Clement Clement Kjersgaard).

2. del: Koncert og kultur på recept

Hør koncert med Solvej og kom tæt på Connie Sinddal - en af deltagerne i Kulturvitaminerne, der har skiftet smertestillende ud med musik og kunst, koordinator på Kulturvitaminerne Michael Odder Nielsen og kulturrådmand Jan Nymark Thaysen.

3. del: Hvad vil de lokale politikere med kulturen?

Mød Asger Andersen (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Mette Hardam (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, samt regionspolitiker Ole Stavad, formand i udvalget for regional udvikling.

Hør også koncert med Per Worm.

4. del: Bør der investeres mere i kultur i Aalborg?

Hvad betyder kulturinstitutionerne og kulturlivet for Nordjylland og er der potentiale i at investere yderligere i det? Mød Tonny Thorup, Destination Nord og tidl. Business Aalborg, John Lundsgaard, bankdirektør i Spar Nord og en del af bestyrelsen for Kunsten og Utzon Center, og Lars Chr. Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum, Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg.

Kulturmødet Mors løber frem til 22. august med onlinedebatter og kulturindslag. Se det her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.