Mia-sagen: Én varetægtsfængslet, mens den anden blev løsladt

Det var to sammenbidte mænd, der ankom til Retten i Aalborg

Pressen i aktion foran Retten i Aalborg i forbindelse med grundlovsforhøret. Foto: Martin Damgård <i>Martin Damgård</i>

Pressen i aktion foran Retten i Aalborg i forbindelse med grundlovsforhøret. Foto: Martin Damgård Martin Damgård

AALBORG:En af de 36-årige mænd, der er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Den anden 36-årige mand er blevet løsladt.

Det blev resultatet af et fire timer langt grundlovsforhør, der begyndte torsdag klokken 11.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, men inden pressen blev sendt uden for døren, blev sigtelsen mod de to mænd læst op.

De er begge sigtet for på ukendt vis, at have dræbt Mia et sted i Nordjylland mellem søndag klokken 06.09 og onsdag klokken 11.20.

Begge mænd nægter sig skyldige. Det var to rolige, men noget sammenbidte mænd, der trådte ind i den store nævningesal i retten, der var godt fyldt med presse.

Den ene af de 36-årige mænd kunne altså gå fri efter grundlovsforhøret. Retten har dermed ikke fundet, at beviserne mod manden var stærke nok til at frihedsberøve ham.

Hverken begrundelsen for løsladelsen eller for varetægtsfængslingen af den anden blev ikke læst op for åbne døre, og det er derfor stadig uvist, hvad retten har lagt til grund.

Anklager Mette Bendix kærede dog løsladelsen af den ene mand til landsretten.

Her i Retten i Aalborg blev de to sigtede fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Foto: Martin Damgård <i>Martin Damgård</i>

Her i Retten i Aalborg blev de to sigtede fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Foto: Martin Damgård Martin Damgård

Nedlagt navneforbud

Mændenes forsvarer begærede begge, at der blev nedlagt navneforbud, og på trods af protester fra pressen, valgte retten at følge den begæring.

Et navneforbud er ikke blot et forbud mod at nævne navnene på de to sigtede - det er et såkaldt identifikationsforbud - og det gælder for alle.

Det vil sige, at når der er nedlagt navneforbud, må hverken presse eller borgere beskrive eller dele detaljer om de sigtede, der kan identificere dem. Det gælder altså både i nyhedsmedier, men også på sociale medier osv.

Efter sigtelsen blev læst op, blev dørene lukkede af hensyn til efterforskningen, og pressen og tilhørere måtte forlade retssalen.

Grundlovsforhøret forventes at vare i flere timer, inden der er en afgørelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.