Politi arbejder på højtryk: Ingen tidshorisont for, hvornår Tech College kan åbne helt igen

Tech Colleges kollegium på Øster Uttrupvej, Friis og hovedbiblioteket samt afdelingen i Hobro er åbnet igen for alle

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AALBORG:Nordjyllands Politi arbejder stadig på højtryk for at afsøge Tech Colleges bygninger, efter skolen blev lukket torsdag morgen på grund af en bombetrussel, der blev sendt med mail til skolens ledelse. Det fortalte politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi på et pressemøde torsdag klokken 15.

Sagen er kompliceret af, at bombetruslen helt generelt rettede sig mod Tech College Nordjylland - ikke mod en specifik lokalitet. Og skolen har afdelinger mange steder i Aalborg samt en afdeling i Hobro. Så det er et stort arbejde at afsøge samtlige skolens bygninger.

- Vi har prioriteret de steder, hvor det har haft størst konsekvenser for det omliggende samfund, sagde Ole Kristensen.

Dermed fik man afsøgt Friis og Hovedbiblioteket i Aalborg, hvor Tech College har lokaler, så hverdagen i Aalborgs centrum så hurtigt som muligt kunne vende tilbage til det normale. Det skete omkring klokken 14.30, mens Tech College ved 16-tiden kunne meddele på hjemmesiden, at kollegiet på Øster Uttrup Vej også var blevet afsøgt, så beboerne kunne vende tilbage til deres værelser.

Klokken 17 kunne Tech College desuden meddele, at afdelingen i Hobro på Kirketoften også er genåbnet, så der er normal undervisning fredag.

Tilbage står resten af skolen, og hvornår politiet er færdig med dét arbejde, så eleverne kan vende tilbage til deres skolegang, turde Ole Kristensen ikke give noget endeligt bud på.

- Der vil blive informeret via Tech Colleges hjemmeside, der konstant vil blive opdateret med den seneste information. Men vi kan ikke sige, hvornår vi er færdige, sagde Ole Kristensen, der også fortalte, at der senere i dag ville komme en plan over, hvornår Tech Colleges resterende adresser bliver afsøgt.

Endvidere kunne han fortælle, at når bygningerne er blevet afsøgt og sikret, så eleverne kan vende tilbage, vil politiet være til stede på skolens forskellige afdelinger, så man kan spørge ind til hele forløbet og få afklaret de spørgsmål, man måtte have. Hvad enten man er elev, lærer eller forælder.

Den indsats kunne chefpolitiinspektøren af gode grunde heller ikke sætte dato og tid på, da den først finder sted, når politiet og bomberydderne er færdige med deres arbejde.

Med hensyn til opklaringen kunne Ole Kristensen blot sige, at politiet arbejder så hurtigt som muligt med de tekniske spor fra internettet, så man forhåbentlig kan spore gerningsmanden og få vedkommende anholdt og straffet med en passende straf.

I den anledning sluttede han af med en kraftig formaning:

- Jeg vil gerne opfordre til, at man tænker sig rigtig grundigt om, inden man indtelefonerer - eller som her sender en mail - med sådan en trussel. Det er et meget, meget stort apparat, der bliver sat i gang, og det er ikke ubetydelige ressourcer, der bliver brugt på det, sagde Ole Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.