Politi skred ind: Restauratør risikerer bøde på 10.000 kroner

10-15 dansende gæster uden mundbind fik fredag aften Nordjyllands Politi til at skride til handling og finde bødeblokken frem

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:I godt en måned har de unge igen kunnet fest i Jomfru Ane Gade - i hvert fald indtil klokken 23 og efter meget klare regler.

Og ifølge Nordjyllands Politi går det ret godt det meste af tiden.

Men fredag aften ved 22.30-tiden blev det alligevel nødvendigt for en gruppe betjente at skride ind, da de på et værtshus i festgaden observerede 10-15 unge, der dansede rundt uden mundbind.

- Nu er det jo ikke, fordi det som sådan er forbudt at danse, men der er jo meget klare regler for, at man skal være iført mundbind, når man ikke sidder ned, og det glemte de her unge mennesker altså, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup.

Umiddelbart er det dog ikke de unge, men derimod indehaveren af værtshuset, der bliver straffet for overtrædelsen af corona-reglerne. Han risikerer nemlig en bøde på 10.000 kroner for de manglende mundbind på gæsterne.

Ifølge vagtchef Karsten Højrup er det ikke den første bøde, der bliver givet for overtrædelse af corona-reglerne i Jomfru Ane Gade, men han ligger ikke inde med en præcis opgørelse.

- Men altså, generelt er der jo ordnede forhold, og vi fører tilsyn, når der er åbent i Gaden. Men det er op til restauratørerne at sørge for, at reglerne bliver overholdt. Vores opgave er at råde og vejlede og så selvfølgelig skride ind, når vi kan se, at reglerne bliver brudt, siger Karsten Højrup.

Særligt fokus på at begrænse smitte

Den seneste tid har der været stort fokus på festlighederne i Jomfru Ane Gade.

Torsdag den 20. maj blev festgaden gjort til et såkaldt hotspot frem til den 31. maj. Det betyder, at politiet i den periode vil være mere til stede i Jomfru Ane Gade, når værtshusene er åbne.

Samtidig stiger smitten i især Aalborg Kommune - og særligt blandt de unge mellem 16 og 30 år er der en stor andel af nysmittede.

Det fik fredag en restauratør fra Jomfru Ane gade til at foreslå at indføre coronapas-kontrol ved indgangen til gaden som et forsøg på at dæmme op for den stigende smitte. Det forslag blev imidlertid afvist af Nordjyllands Politi med henvisning til, at lovgrundlaget ikke var i orden.

- Vi var som udgangspunkt positivt indstillet over for det forslag om afspærring og samlet kontrol, som Henrik Foget Jensen (restauratør i Jomfru Ane Gade/red.) har stillet. Det er en praktisk løsning, og vi kan godt se problematikken i, at gæster med og uden coronapas i øjeblikket kan blande sig med hinanden, sagde vicepolitiinspektør Henrik Skals, Nordjyllands Politi, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.