Politiet: - Vi er til stede i bybilledet for at skabe tryghed

Øget patruljering i Aalborg efter drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn

AALBORG:Fredag aften var festen ikke helt, som den plejer at være i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

En stemning af utryghed har præget byen efter drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn sidste weekend. Det var årsagen til, at Nordjyllands Politi fredag aften og natten til lørdag var rykket ud med ekstra mange betjente samt en mobil politistation i Aalborgs midtby.

- Det er vores kerneopgave at skabe tryghed, lød det fra vagtchef Jesper Sørensen tidligt lørdag morgen.

I nattens løb havde han talt med både civilklædte betjente samt de uniformerede betjente, der både gik og kørte rundt i byen.

- Jeg fik meldinger fra dem, der er vant til at gå i miljøet og har den erfaring, og de fortalte, at der umiddelbart var mange mennesker i byen. Men der var en god stemning. Det var generelt også tilbagemeldingerne fra andre patruljer, fortalte Jesper Sørensen.

Enkelte optræk til ballade blev standset, og betjentene fik en god snak med mange feststemte unge, som med vagtchefens ord var flinke til at henvende sig.

Tidligt lørdag morgen havde Nordjyllands Politi tre politipatruljer til at køre rundt i Aalborgs midtby.

- De er med til at lukke byen ned og sørge for, at folk kommer godt hjem, fortalte Jesper Sørensen.

Den tryghedsskabende indsats fortsætter lørdag aften:

- Det har vi helt klart fokus på igen. Jeg vil bede de patruljer, der ikke har uopsættelige opgaver, om at lægge tyngden der, hvor det giver mest mening. Og i min verden er det dér, hvor folk færdes. Det ændrer ikke på, at vi har patruljer andre steder og kan reagere, hvis der sker noget. Men det er naturligt at koncentrere indsatsen der, hvor folk er og færdes, siger vagtchef Jesper Sørensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.