Seks rumænere fængslet for indbrudsstribe i nat - kørte rundt i stjålet BMW

De seks mænd blev mandag varetægtsfængslet frem til 17. april

Carl Emil Nielsen
Arkivfoto: Henrik Bo
Indbrud 25. marts 2019 16:14 - Opdateret 25. marts 2019 19:19

NORDJYLLAND: Natten til mandag kunne Nordjyllands Politi anholde seks rumænske mænd i alderen 25 til 36 år for fem indbrud begået i løbet af natten forskellige steder i Nordjylland.

De seks mænd blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev sigtet for indbrud og varetægtsfængslet frem til 17. april, oplyser senioranklager Torben Kaufmann Sørensen.

De seks mænd erkendte at have begået tre indbrud i Aalborg, Hjørring og Hune, mens de nægtede sig skyldige i to indbrud i Vrå og Brønderslev. De ønskede ikke at afgive forklaring.

Fandt tyve i stjålet bil

Politiet kom på sporet af mændene, da der søndag omkring kl. 21 var indbrud i to autoværksteder i Aalborg - ved det ene indbrud blev der stjålet en hvid BMW.

Herefter skete striben af indbrud. Først i Elgiganten i Hjørring kl. 23.03, senere i et autoværksted i Vrå kl. 23.30, i Købmandsgården i Brønderslev kl. 23.45 og i en skobutik i Hune kl. 00.36.

Kort efter det sidste indbrud, cirka kl. 00.50, blev den brugsstjålne bil kortvarigt eftersat omkring Pandrup af politiets runderende patruljekøretøjer.

Citat
Vi regner med, at der er tale om en gruppering af indbrudstyve i et eller andet omfang
Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi

- Da den stjålne bil blev stoppet af vores patruljer, løb personerne fra bilen, men blev anholdt i nærheden ved brug af tjenestehund, udtaler politikommissær Mikkel Brügmann i en pressemeddelelse.

Politikommissæren tilføjer, at politiet ikke kan udelukke, at der i løbet af mandag og den kommende tid vil komme flere anmeldelser og indbrudsforhold til, når efterforskningen skrider frem.

- Jeg har en formodning om, at der kommer flere anmeldelser fra natten. Men vi skal også efterforske bagudrettet for at finde ud af, om de anholdte kan kobles til tidligere forbrydelser, siger Mikkel Brügmann til NORDJYSKE.

- Vi regner med, at der er tale om en gruppering af indbrudstyve i et eller andet omfang, tilføjer Mikkel Brügmann.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...