Stribe af indbrud i nat: Politiet sigter seks rumænske mænd

De sigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør mandag eftermiddag

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:I løbet af natten til 25. marts 2019, har Nordjyllands Politi efter en kort, intens efterforskning anholdt seks rumænske mænd.

- Vi sigter dem alle for en stribe indbrud, der er begået flere steder i politikredsen i går aftes og her i nat, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Mikkel Brügmann i en pressemeddelelse.

Politiet kom på sporet af mændene, da der 24. marts 2019 omkring kl. 21.00 var indbrud i to autoværksteder i Aalborg – ved det ene indbrud blev der brugsstjålet en hvid personbil af mærket BMW.

Herefter skete striben af indbrud.

Kl. 23.03 blev der anmeldt indbrud i Elgiganten i Hjørring, hvor politiet endnu ikke har overblik over eventuelle tyvekoster.

Kl. 23.30 blev der anmeldt indbrud i autoværksted i Vrå, hvor politiet endnu ikke har overblik over eventuelle tyvekoster.

Kl. 23.45 blev der anmeldt indbrud i Købmandsgården i Brønderslev. Her blev stjålet kontanter, skrabelodder og slik.

Kl. 00.36 blev der anmeldt indbrud i skobutik i Hune. Her blev stjålet kontanter, strømper og sko.

Kort efter det sidste indbrud, cirka kl. 00.50, blev den brugsstjålne bil kortvarigt eftersat omkring Pandrup af politiets runderende patruljekøretøjer.

- Da den brugsstjålne bil blev bragt til standsning af vores patruljer, løb personerne fra bilen, men blev anholdt i nærområdet ved brug af tjenestehund, siger politikommissær Mikkel Brügmann i pressemeddelelsen.

Politikommissæren tilføjer, at politiet ikke kan udelukke, at der i løbet af mandag og den kommende tid vil komme flere anmeldelser og indbrudsforhold til, når efterforskningen skrider frem.

- Jeg har en formodning om, at der kommer flere anmeldelser fra natten. Men vi skal også efterforske bagudrettet for at finde ud af, om de anholdte kan kobles til tidligere forbrydelser, siger Mikkel Brügmann til NORDJYSKE.

- Vi regner med, at der er tale om en gruppering af indbrudstyve i et eller andet omfang, tilføjer Mikkel Brügmann.

De seks anholdte mænd er i alderen 18 til 27 år, og de bliver fremstillet i grundlovsforhør mandag klokken 14, hvor politiet vil begære dørene for lukket af hensyn til efterforskningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.