Smittetal eksploderer i Aalborg

I de seneste to uger er særligt unge mennesker testet positive med covid-19

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Smittetallet i Aalborg midtby er mere end fordoblet de seneste to uger. Det viser de seneste tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyser om smittefordelingen i Aalborg Kommune.

Fra 2 - 9. marts var 36 nysmittede i postnummeret 9000. De seneste syv dage er tallet 81. Det er særligt unge mennesker i alderen 16-30 år, der i de seneste to uger er smittet med covid-19.

Det oplyser direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen og ansvarlig for coronaindsatsen i Aalborg Kommune, Jan Nielsen.

- Det sker, fordi ungdoms- og de videregående uddannelser er åbnet og unge har en større social omgangskreds. Postnummeret 9000 er stigende, da der bor en stor koncentration af unge mennesker i postnummeret, siger han og påpeger, at den skæve aldersfordelingen også skyldes, at mange ældre borgere er vaccineret.

Smittetallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed indeholder både resultater fra antigentest og PCR-test. Derudover er tallene ikke korrigeret med falsk positive antigentest, men en borger tælles kun med en gang, selvom de både har en positiv antigentest og PCR-test.

Covid-19 i Aalborg Kommune 22. marts


Grafik: Covid-19 i Aalborg Kommune 22. marts
Kilde: Aalborg Kommune. Grafik: Jette Klokkerholm

Centralt testcenter

Senest er et testcenter med antigentest åbnet i den vestlige del af Aalborg ved væddeløbsbanen. For at nedkæmpe smittetallet arbejder Aalborg Kommune lige nu sammen med regionen for at åbne endnu et testcenter med antigentest i Aalborg centrum.

- Afstand til et testcenter betyder rigtig meget. Hvis quicktest er tæt på, bliver det brugt, siger Jan Nielsen.

Det er endnu ikke besluttet, hvor i Aalborg det nye testcenter med antigentest skal ligge, men Jan Nielsen forsikrer, at det kommer meget snart. Du kan se nuværende teststeder og åbningstider på kommunens hjemmeside.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.