Spiste hummer på skatteborgernes regning - men bilag indgår ikke i undersøgelse

Efter afsløringer om tårnhøje repræsentationsudgifter i eventafdelingen sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), at Aalborg Kommune ville gennemgå samtlige bilag i afdelingen. Nu kan Nordjyske afsløre, at virkeligheden er en anden.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) sagde i forbindelse med revisionen af eventområdet, at man ville gennemgå "alle bilag". Nu kan Nordjyske afsløre, at revisionen kun gennemgår eventchefen Søren Thorsts kreditkortudgifter. <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) sagde i forbindelse med revisionen af eventområdet, at man ville gennemgå "alle bilag". Nu kan Nordjyske afsløre, at revisionen kun gennemgår eventchefen Søren Thorsts kreditkortudgifter. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Der blev rettet skarp kritik af borgmesterens forvaltning og pengeforbruget i eventafdelingen Aalborg Events på et møde i Økonomiudvalget i slutningen af oktober.

Efter afsløringer af støtte til to 3F-receptioner og et stort repræsentationsforbrug blev politikerne med borgmesteren for bordenden enige om at igangsætte et serviceeftersyn af eventområdet.

- Vi tager i Økonomiudvalget kritikken alvorligt og har derfor valgt, at der skal laves serviceeftersyn af rammerne. Vi skal have undersøgt det fulde billede og igangsætter derfor et samarbejde mellem Aalborg Kommune og revisionen, som ser på alle bilag, sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) i den forbindelse.

Men Nordjyske kan nu afsløre, at Aalborg Kommune ikke har sendt alle bilag til Deloitte, der står for revisionen.

Repræsentationsudgifter for 34.189

Nordjyske har gennem flere uger dækket forbruget i Aalborg Events. Flere historier har handlet om eventchef Søren Thorst, som blandt andet har brugt mere end 38.000 kroner på John Bull Pub, uden at kommunen er i besiddelse af et eneste bilag.

Men Søren Thorst er ikke den eneste medarbejder i eventafdelingen, der har et kommunalt kreditkort.

Via en aktindsigt kan Nordjyske nu afsløre, at to øvrige medarbejdere i afdelingen har brugt mere end 34.189 kroner på repræsentationsudgifter i Aalborg og Blokhus. 

Blandt andet 9.707 kroner på Restaurant Meat i forbindelse med et evalueringsmøde af Tall Ships Races i 2019.

De udgifter indgår ikke i revisionens undersøgelse.

Selskabet fik blandt andet jomfruhummer, tournedos og rib eye, da de mødtes på Restaurant Meat i september 2019. De 9707 kroner blev betalt med et af de to kommunale mastercards, der tilhører ansatte under Søren Thorst i Aalborg Event. <i>Kilde: Aktindsigt hos Aalborg Kommune</i>

Selskabet fik blandt andet jomfruhummer, tournedos og rib eye, da de mødtes på Restaurant Meat i september 2019. De 9707 kroner blev betalt med et af de to kommunale mastercards, der tilhører ansatte under Søren Thorst i Aalborg Event. Kilde: Aktindsigt hos Aalborg Kommune

Samme dag har Søren Thorst betalt 1528 kroner på John Bull Pub med sit kommunale kreditkort. 

En udgift han har bogført som værende i forbindelse med Tall Ships Races, men Aalborg Kommune er ikke i besiddelse af en kvittering for, hvad der er købt. 

Det køb indgår i revisionens gennemgang.

En økonomisk vurdering

Kontorchef for Juridisk Kontor i Økonomi og Erhverv, Freddy Falk, forklarer, at det er helt rigtigt, at revisionen kun kigger på et udvalg af bilagene fra Aalborg Events.

- Det giver os et billede af, hvordan praksis har været på området, og så kigger vi selv på de enkelte medarbejdere, siger han til Nordjyske.

- Men det er vores vurdering, at der er tale om det samme billede.

Ifølge Freddy Falk handler det om at bruge de kommunale kroner bedst muligt, men han vil ikke kalde det en spareøvelse.

- Det er det ikke, men det er en afbalanceret løsning. Vi mener, det er det rigtige niveau, siger han.

Vil ikke skjule noget

Rådmand for Sundhed og Kultur, Jes Lunde, var med til at beslutte, at revisionen af eventområdet skulle gennemføres, og han har fuld tillid til, at forvaltningen løser opgaven på bedste vis.

- Vi har ingen interesse i, at noget bliver holdt skjult. Og vi skal ikke bare skrive checks til højre og venstre for at gennemgå ting i vildskab, siger han.

- Jeg er sikker på, at hvis revisionen vurderer, at de mangler materiale, så får de det lige med det samme.

Rådmand for Børn og Undervisning, Morten Thiessen, var også med på det økonomiudvalgsmøde, hvor serviceeftersynet af Aalborg Event blev besluttet. Han husker ikke, at man besluttede, hvor mange bilag der skulle gennemgås.

- Så vidt jeg ved, var det et spørgsmål om, hvorvidt vi ville have en fyldestgørende redegørelse om, hvad pengene var brugt til. Om man kan stikprøve sig frem til det, det er jeg usikker på, siger Morten Thiessen.

Stikprøver var ikke en del af samtalen dengang, siger Morten Thiessen. Han påpeger også, at hvis der i pressemeddelelsen står, at alle bilag skal gennemgås, vil det være det rigtige at gøre.

 - Så må man jo både som borger og medpolitiker formode, at det er alle bilag, der skal gennemgås, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.