Voldsdom

Tumult ved landsret: 33-årig løsladt efter dom i Mathis-sag

Familien til den afdøde 15-årige Mathis Matthiassen er fuldstændig uforstående over for både dom og løsladelse

Henrik Matthiassen: Han var ikke sluppet så let fra det han har gjort, hvis det var sket i Thailand. Arkivfoto: Martin Damgård

Henrik Matthiassen: Han var ikke sluppet så let fra det han har gjort, hvis det var sket i Thailand. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Frustrationerne var til at få øje på blandt familiemedlemmer til den afdøde 15-årige Mathis Matthiassen, efter at der ved middagstid onsdag i Vestre Landsret i Aalborg blev afsagt dom i Mathis-sagen, hvor den 33-årige Jens Kristensen kunne forlade retten med udsigt til løsladelse med det samme.

Det skyldtes, at Landsretten ændrede byrettens dom fra tre års fængsel til to års fængsel. Da Jens Kristensen derfor - på grund af sin varetægtsfængsling siden sidst i marts 2020 - har afsonet over halvdelen af sin dom, kan han søge prøveløsladelse. Bliver han prøveløsladt, slipper han for yderligere afsoning.

Det var åbenbart for meget for familiemedlemmerne, for da Jens Kristensen ledsaget af flere betjente blev ført ud af retsbygningen på Gabels Torv for at blive kørt tilbage til arresten og derefter løsladt, måtte politibetjentene skærme den dømte 33-årige mand mod familiemedlemmerne, der forsøgte at få fat i ham.

Det lykkedes dog politiet at holde familiemedlemmerne på afstand og få den dømte kørt væk.

Specielt Mathis mor var dybt ulykkelig over dommen, der altså førte til, at den 33-årige kunne løslades. Hun stod længe foran retsbygningen og græd utrøsteligt, selv om både Mathis' far Henrik Matthiassen og andre familiemedlemmer forsøgte at trøste moren.

Da Karina Skou, der var forsvarer for den 33-årige Jens Kristensen under sagen, lidt senere kom ud af retsbygningen, kogte frustrationerne igen over hos Mathis mor, der jagtede forsvareren ud på vejen ved Friis og overfusede hende med skældsord.

Her måtte Henrik Matthiassen forhindre sin kone i at blive korporlig og føre hende væk fra forsvareren.

- Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at han kan slippe så billigt fra at slå vores dreng ihjel. Den dom står ikke mål med den forbrydelse, vi mener, han har begået mod vores søn. Vi tror stadig, at Mathis var død, da han smed ham af på P-pladsen ved boldbanerne i Hørby. Det mener vi også var tydeligt efter byrettens dom og med retsmedicinerens udtalelser om kvælning ved ydre spærring af Mathis luftveje, lyder det fra Henrik Matthiassen.

- Men man kan åbenbart slippe afsted med at slå en dreng ihjel og så blive løsladt efter kun et år og en måned i fængsel. Han har givet vores dreng MDMA og derefter taget hans liv, så strafudmålingen står slet ikke mål med det, han har gjort. Det må politikerne simpelthen tage op, lød det fra den frustrerede far.

- Nu håber vi selvfølgelig, at anklagemyndigheden forsøger at få lov til at tage sagen helt op i Højesteret. Der må vi bare afvente og se, hvad anklagemyndigheden kommer frem til, lød Henrik Matthiassens ord efter de tumultagtige scener foran landsretten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.