Tysk fragtskib stødte på grund i Limfjorden: Pludselig lå han der bare

Kaptajnen står til bøde for ikke at indberette grundstødning med det samme, oplyser politiet

Bent Larsen med det tyske skib Simon B i baggrunden. Pludselig lå det der bare, fortæller han. Foto: Jan Pedersen

Bent Larsen med det tyske skib Simon B i baggrunden. Pludselig lå det der bare, fortæller han. Foto: Jan Pedersen

Opdateret kl. 17 med oplysning om, at fragtskibet nu er trukket fri

LIMFJORDEN:Et 82 meter langt tysk fragtskib - Simon B - stødte på grund i Limfjorden på strækningen stort set midt mellem Hals og Storvorde på en position godt et par hundrede meter fra kysten.

Søndag ved 15-tiden lykkedes det en tilkaldt slæbebåd at trække fragtskibet fri, og derefter er det sejlet til Grønlandshavnen i Aalborg, hvor dykkere mandag skal undersøge skroget for at se, om der er skader.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Grunden til, at politiet er blevet blandet ind i grundstødningen, er, at kaptajnen på skibet ikke har indberettet grundstødningen rettidigt.

- Vi har af søfartsmyndighederne fået at vide, at grundstødningen skete lørdag 11. september. Og alle grundstødninger skal anmeldes øjeblikkeligt, men myndighederne har først fået anmeldelsen søndag morgen klokken 05.53. Det betyder, at kaptajnen skal have en bøde for for sen anmeldelse, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Bøden er på 10.000 kr.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skibet var på vej ud mod Hals, fortæller Bent Larsen, der bor på Aalborgvej lige ud for stedet, hvor det tyske skib gik på grund.

Han bor sammen med sin kone i et hus med udsigt ud på fjorden, og de opdagede skibet lørdag aften ved godt 23-tiden.

- Pludselig lå han der bare. Skibet skulle være drejet af ved den grønne bøje, som står nærmest lige ud for vores hus. Men det må han have glemt. Det er i hvert fald ikke sket, og så stod skibet hårdt på grund, fortæller Bent Larsen.

Han vurderer, at skibet i hvert fald var kommet over 20 meter væk fra sejlrenden i fjorden.

- Vi kunne se, at der natten til søndag blev tændt en del projektører på skibet, og at vandet blev pisket voldsomt op, så han har formentlig forsøgt at bjærge sig baglæns væk fra grundstødningen, lyder det fra Bent Larsen.

Han fortæller, at der søndag har været en slæbebåd på besøg for at bese grundstødningen, men at den i første omgang sejlede væk igen. Siden er den så vendt tilbage.

Hos MAS-vagten - Maritim Assistance Service under Forsvaret - oplyser vagthavende, at man har været i kontakt med skibets kaptajn, og at skibet sejler med kalk, så der skulle ikke være nogen risiko for nogen form for forurening.

Søndag eftermiddag oplyste MAS så, at det lykkedes for den tilkaldte slæbebåd at få fragtskibet fri, og at det vendte om i Limfjorden og sejlede til Grønlandshavnen.

MAS ved ikke, hvorfor det tyske fragtskib gik på grund. Søfartsstyrelsen er orienteret om uheldet og skal vurdere, om der er brug for en nærmere undersøgelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.