Brand i bødeblokken: Ulovlige venstresving ved vaccinationscenter

Politiet har haft travlt med bødeblokken efter ændringer af til- og frakørselsforhold ved vaccinationscenter

Knap en halv million kroner er der blevet udskrevet bøder for efter ulovlige venstresving her i krydset Håndværkervej-Ny Kærvej i Aalborg i 2021. Arkivfoto: Martin Damgård

Knap en halv million kroner er der blevet udskrevet bøder for efter ulovlige venstresving her i krydset Håndværkervej-Ny Kærvej i Aalborg i 2021. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Først var ejendommen på Håndværkervej 24 i Aalborg testcenter i forbindelse med covid 19 pandemien - siden er det så ændret til vaccinationscenter. Og derfor blev krydset Håndværkervej-Ny Kærvej pludselig ekstremt meget mere trafikeret, end det hidtil havde været.

Det førte til en ændring af til- og frakørselsforholdene på stedet. Og specielt én ændring har voldt trafikanterne store kvaler. Nemlig at det ikke længere er tilladt at svinge til venstre, når man kommer fra vaccinationscenteret på Håndværkervej og skal ud på Ny Kærvej.

Det har på det nærmeste sat bødeblokken i brand hos Færdselspolitiet ved Nordjyllands Politi. 298 bøder á 1.500 kroner - eller sammenlagt 447.000 kroner - er der blevet givet i bøder for at overtræde forbuddet mod venstresving på stedet alene i 2021.

Det oplyser Thomas Ottesen, der er politikommissær ved Operativ Afdeling hos Færdselspolitiet i Nordjyllands Politis.

- Bøderne er givet for ikke at respektere den skiltning og efterkomme de anvisninger, der er på stedet, lyder det fra politikommissæren.

Han kalder det for usædvanligt mange bøder på et sted og understreger i den sammenhæng, at skiltningen jo ikke er lavet for at genere bilisterne.

- Det er også derfor, vi er nødt til at sætte ind over for det. Der er indløbet en del anmeldelser fra centeret derude, at afviklingen af trafikken har været et problem. Skiltningen er jo lavet af en årsag, og det er netop at friholde vejene på en hensigtsmæssig måde blandt andet i forhold til udrykningskøretøjerne fra Falck, der ligger på Håndværkervej, så at folk ikke respekterer skiltningen er jo et problem, fastslår Thomas Ottesen.

Tilstrømningen til adressen på Håndværkervej har været stor både mens der var testcenter og siden, da der blev vaccinationscenter på stedet. Det har ført til de ændrede skiltninger og de deraffølgende mange bøder.  Arkivfoto: Martin Damgård

Tilstrømningen til adressen på Håndværkervej har været stor både mens der var testcenter og siden, da der blev vaccinationscenter på stedet. Det har ført til de ændrede skiltninger og de deraffølgende mange bøder. Arkivfoto: Martin Damgård

- Det er blevet samfundskritisk, at forholdene omkring test- og vaccinationscentrene fungerer, så vi vil naturligvis fortsætte med at lave løbende kontrol på stedet. Det byder sig selv, lyder det fra politikommissæren.

Han oplyser også, at skiltningen med venstresving forbudt er godkendt af både vejmyndigheder, kommunen og politiet, så alt er lavet, så trafikanterne ikke skulle kunne overse venstresvingsforbuddet.

- Og når der er skiltet, så har vi som politi en naturlig forventning om, at så følger folk færdselsloven, som de jo skal, når de bevæger sig ud i trafikken, lyder det lakonisk fra politikommissæren.

Thomas Ottesen oplyser, at er politiets tilstedeværelse påkrævet, så kommer de naturligvis, og det gælder ikke bare vaccinationscenteret på Håndværkervej, men også ved andre test- eller vaccinationscentre, som der jo er blevet flere og flere af under covid19 pandemien.

- Skiltningen ved vaccinationscenteret på Håndværkervej er i mine - og alle myndigheders - øjne tilstrækkelig, og ligegyldig om det er folk, der bevidst bryder færdselsloven, eller de blot har overset skiltningen, så er det en forseelse, der udløser bøde. Og det er jo trælse penge at komme af med, ligesom det er ved alle mulige andre trafikforseelser, konstaterer Thomas Ottesen.

Han oplyser dog i samme åndedrag, at antallet af bøder givet på stedet på det seneste er faldet en smule, som om folk er ved at lære, at der altså ikke må svinges til venstre ad Ny Kærvej, når man kommer fra vaccinationscenteret.

- Og vi håber da, den faldende tendens fortsætter, fastslår politikommissæren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.