Coronavirus

Vigtigt budskab til borgerne: Det er nu vi skal stå sammen for at bekæmpe corona-smitten

Nordjyllands Politi, Aalborg Kommune og Region Nordjylland holdt pressemøde om corona-situationen. Se video fra pressemødet

Der var  pressemøde om corona-situationen i Aalborg torsdag formiddag, hvor politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og regionsrådsformand Ulla Astman deltog. Foto: Lars Pauli

Der var pressemøde om corona-situationen i Aalborg torsdag formiddag, hvor politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og regionsrådsformand Ulla Astman deltog. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Smittetrykket er stigende flere i Danmark, og både Odense og København er hårdt ramt.

Derfor holdt Nordjyllands Politi, Aalborg Kommune og Region Nordjylland et fælles pressemøde kl. 11 torsdag formiddag.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen startede pressemødet med at slå fast, at det ikke er fordi vi har en masse hårde restriktioner på vej.

Han slog fast, at det er vigtigt, at alle overholder retningslinjerne omkring corona.

Aalborg Kommune er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne omkring corona-situationen. Et af de mest konkrete tiltag lige nu er, at kommunen f.eks. uddeler gratis mundbind til særligt udsatte.

- Lige nu er vi et sted, hvor vi stadig har godt styr på det, men vi skulle nødig ende som Odense og København, sagde Thomas Kastrup-Larsen.

Regionsrådsformand Ulla Astman slog fast, at der hele tiden er fokus på at have et stort testberedskab i forhold til corona, og regionen er klar til at rykke ud, når det er nødvendigt at sætte ind et bestemt sted, som det er tilfældet i Frederikshavn lige nu.

De 20-29 årige udgør en fjerdedel af de smittede i Nordjylland.

- Derfor har vi en stor bøn til de unge. Udover at huske mundbind, når de kører i bus og tog, som de er gode til. Husk at holde afstand, bruge håndsprit og vaske hænder ofte, sagde Ulla Astman.

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen fra Nordjyllands Politi lagde vægt på, at folk skal være opmærksomme på at overholde forsamlingsforbuddet.

Konkret kom ud ind på situationen i Jomfru Ane Gade fredag aften, hvor politiet var nødt til at rydde selve gaden for mennesker.

Politidirektøren slog fast, at Nordjyllands Politi vil være tilstede i nattelivet og holde et særligt øje med, at der ikke forsamles for mange mennesker på et sted, og restriktionerne om ikke at lukke gæster ind efter kl. 23 overholdes.

- Vi har allesammen et ansvar for at bryde smittekæden, og det gælder også i forhold til at holde private fester, sagde Anne Marie Roum Svendsen.

Du kan gense hele pressemødet her:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.