Aggersund

Aktionsgruppe vil jagte udskældt bilhandler

Vesthimmerlands Kommune nedsætter task force, der får fuld fokus på omstridt autoforhandler

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mads Krarup, der er formand for Aggersund og Omegns Borgerforening, er godt tilfreds med mødet, hvor den omstridte autoforhandler Kenneth Haastrup fra Aggersund var på dagsordenen. Foto: Jesper Thomasen

AGGERSUND:Politikere og embedsmænd fra Vesthimmerlands Kommune kommer nu ind i en ny aktionsgruppe, der skal gennemtrevle mulighederne for at få skovlen under den omstridte og udskældte Kenneth Haastrup fra Aggersund.

Det bliver udkommet af et møde mellem politikere og Aggersundborgere i Aktivitetshuset i Aggersund, hvor borgerne i byen luftede deres frustrationer over autoforhandleren, som gennem mange år har haft bunker af gamle biler holdende ikke alene på sin ejendom, men også andre steder i byen.

På trods af flere miljødomme er Kenneth Haastrup nu også begyndte at oplagre det, borgerne betegner som "skidt og skrammel" på flere grunde i byen - grunde, som er ejet af Kenneth Haastrups kone.

Fredag - dagen efter mødet - tog borgmester Per Bach Laursen (V) de første skridt til at sammensætte gruppen, som allerede skal mødes i den kommende uge.

- Nu skal vi have en koordineret indsats for at gennemgå alle de muligheder, vi overhovedet kan få øje på, siger Per Bach Laursen, som blandt andre sætter teknisk direktør og teknisk udvalgsformand ind i gruppen.

Ikke en kritik af indsats

- Hvordan den endelige sammensætning af gruppen helt nøjagtig bliver, ved vi ikke helt endnu - men vi har blandt andet en medarbejder, som gennem 10 år har haft problemerne med Kenneth Haastrups skrotbiler meget tæt på, og han kommer i hvert fald med - også selv om vedkommende ikke længere sidder på den post.

- Men vi skal have alle erfaringer med ind over, siger Per Bach Laursen, som understreger, at aktionsgruppen ikke skal ses som et udtryk for, at den indsats, kommunen hidtil har ydet, på nogen måder kan kritiseres.

- Jeg ved, at min forgænger på borgmesterposten, Knud Kristensen, har gjort en stor indsats, når det kommer til problemerne med Kenneth Haastrup, men nu prøver vi med denne gruppe for at se, om der kan være nogle værktøjer, som vi ikke hidtil har brugt eller brugt godt nok, siger Per Bach Laursen.

Politisk signal

Han lægger ikke skjul på, at der nu bliver brug for et politisk stærkt signal til embedsmændene i forvaltningen om, hvor vide rammer de har til arbejdet.

- Det her er jo en sag, hvor vi skal trække den helt op til grænsen af, hvad vi kan gøre som kommune, siger Vesthimmerlands førstemand, som ikke lægger skjul på, at indsatsen mod Kenneth Haastrup i den kommende tid blive ekstra højt prioriteret.

- Det er klart, at vi ikke kan have fuld fokus på Kenneth Haastrup hele tiden. Der er jo trods alt også andre opgaver, der skal løses i kommunen. Men nu sætter vi alt det ind, vi kan, og så satser jeg på resultater hen over dette forår, siger Per Bach Laursen.

Sideløbende med den indsats, vil han nu også forsøge at få gjort landspolitikerne opmærksomme på problemet.

- Jeg har snart et møde med miljøminister Esben Lunde Larsen (V) her i Vesthimmerland - og jeg satser på at køre en tur med ham til Aggersund, siger Per Bach Laursen.

- Jeg vil gerne med

Formanden for Aggersund og Omegns Borgerforening, Mads Krarup, vil hellere end gerne inviteres med på sådan den køretur.

- Ja, det kunne da være rigtig fint at komme med for at høre Esben Lunde Larsens tanker om det syn, han ser i Aggersund, siger Mads Krarup, som glæder sig over, at der blive nedsat en slags task force, som skal mandsopdække Kenneth Haastrup.

- Det her er også et spørgsmål om, at vi som Aggersundborgere er aktive og får meldt alt ind til kommunen, så snart vi ser noget, så kommunen ikke kommer på bagkant. Vi skal være med til, at kommunen er på forkant, siger borgerforeningsformanden, som fortæller, at det ovenpå mødet torsdag aften nu er blevet aftalt, at borgerforeningen mindst en gang i kvartalet skal mødes med kommunens folk med det ene punkt på dagsordenen, der hedder Kenneth Haastrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.