Alex i Eventyrland som lærling

Murerlærling Alex Boje Pedersen fra Nørhalne skal til New Zealand i praktik

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRHALNE:Høje kvalitetskrav til håndværket, anderledes værktøjer og store naturoplevelser i fritiden har i fem måneder været dagligdagen for den 19-årige murerlærling Alex Boje Pedersen fra Nørhalne. Han har skiftet et halvt års praktik hos Jorton i Aalborg ud med et halvt år hos et danskejet murerfirma i byen Christchurch på New Zealand - 18.000 kilometer fra Danmark.

- Jeg fik at vide på Teknisk Skole i Aalborg, at jeg kunne komme i praktik i udlandet, og New Zealand lød spændende. Jeg skrev en ansøgning til mester dernede og fik samtidig grønt lys fra Jorton, fortæller Alex.

Han beskriver opholdet og de faglige udfordringer som spændende.

- Jeg har været med til at mure piller og lave puds på et hus til næsten 9 mio. kroner, men lige nu murer jeg på et parcelhus i en forstad til Christchurch. Kravene til kvaliteten af det vi laver er meget høj. Vi bruger værktøj, der er lidt anderledes end derhjemme. De gør også tingene på en anden måde, og der er skrappe arbejdsmiljøkrav, vi skal overholde. På de fleste arbejdspladser skal vi igennem et sikkerhedskursus for at få lov til at færdes på pladsen, og overalt skal vi bære veste eller trøjer med refleksfarver på. Og så lærer man desuden at klare sig på egen hånd hernede, fortæller han.

Alex er på firmaudflugt til et af landets mest populære feriesteder, Hamner Springs, med varme kilder, da han tager telefonen. Han fortæller, at han til daglig bor hos en dansk murersvend og dennes new zealandske kæreste, og der bliver kun talt engelsk dér og på arbejdspladsen, så han har lært sproget godt. En af de store oplevelser uden for arbejdstiden har været elastikspring, bungy Jump, fra en bro i Queenstown på Sydøen, som var det første sted i verden, hvor elastikspring blev gjort kommercielt og kendt.

Alex Boje Pedersen er en af Jortons mange dygtige lærlinge, men formand Henrik Wisborg hos Jorton i Aalborg kalder Alex for en ener, der er i stand til at repræsentere både sig selv, sit fag og Danmark på bedst mulig måde.

- Vi var ikke i tvivl om, at han skulle have lov til at få den oplevelse, da han søgte om at komme afsted, siger Henrik Wisborg, der blandt andet peger på, at Alex opnåede en 2. plads ved Regionsmesterskaberne i Skills for lærlinge.

Alex Boje Pedersen har med egne ord fået lov til at prøve en masse i sin tid som lærling i Aalborg. Han har blandt andet været en del af det sjak, der lagde 1,6 mio. mursten i forbindelse med renoveringen af Løvvangen i Nørresundby.

- Når jeg kommer hjem til oktober skal jeg være hos Jorton i et par uger inden jeg fortsætter på sidste år på Teknisk Skole. Jorton er et rigtig godt sted at gå i lære, og jeg vil tilbage, når jeg er færdig med min uddannelse næste år, siger Alex Boje Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.