Vesthimmerland

Alle partier bag budgetforlig i Vesthimmerland

Slagsmål om skoler kommer til at vente til november

Det er fortsat et åbent spørgsmål om der kommer skolenedlæggelser i Vesthimmerland. Budgetforliget betyder, at der skal spares penge, men hvordan pengene findes, ja, det kommer politikerne til at slås om senere. Blære Skole (billedet) er en af de tre skoler, der er i spil som lukningskandidat.Arkivfoto

Det er fortsat et åbent spørgsmål om der kommer skolenedlæggelser i Vesthimmerland. Budgetforliget betyder, at der skal spares penge, men hvordan pengene findes, ja, det kommer politikerne til at slås om senere. Blære Skole (billedet) er en af de tre skoler, der er i spil som lukningskandidat.Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:Det er fortsat uvist om der skal nedlægges skoler i Vesthimmerland. Det ligger fast efter et enigt byråd i Vesthimmerland har indgået budgetforlig.

Hele byrådet har torsdag og fredag været indlogeret på Hotel Viking i Sæby til prioriteringsseminar og udfaldet af seminaret blev, at der er indgået et forlig omkring 2016-budgettet, som blandt andet betyder, at der skal findes 17 mio. kr. på børne- og skoleområdet. Af de 17 mio. kr. skal de fem mio. kr. tilbage til børneområdet.

Men om pengene skal findes via skolenedlæggelser, ja det er altså fortsat et åbent spørgsmål.

På forhånd var det forventet, at netop besparelserne på børne- og skoleområdet ville være den store knast som betød, at det kunne være svært for borgmester Knud Kristensen (K) at samle et helt byråd omkring 2016-budgettet. Op til budgetforhandlinger har fronterne være trukket hårdt op, fordi der har været stor uenighed om vejen til at spare på skoleområdet skal gå via skolenedlæggelser eller om der skal laves generelle besparelser på alle skolerne.

Ved at gemme den debat til senere lykkedes det altså borgmesteren at få et samlet byråd bag næste års budget.

- Der er i øjeblikket en høringsfase i gang, hvor kommunen har indkaldt synspunkt fra de berørte parter i skolestrukturdebatten.

Af respekt for den høringsperiode, må vi vente med at tage skolestrukturdebatten til november. Det er vi enige om, siger borgmester Knud Kristensen.

Ulstruplund nedlægges

En konsekvens af budgettet er at Plejecenter Ulstruplund i Hornum nedlægges.

I en pressemeddelelse skriver borgmester Knud Kristensen og sundhedsudvalgsformand Palle Jensen, at færre ældre søger plejebolig især i de mindre byer. De ældre ønsker at blive i egen bolig længst muligt, og Vesthimmerland har, sammenlignet med landets øvrige kommuner, en overkapacitet af plejeboliger. Derfor har Byrådet valgt at handle ved at nedlægge de 30 boliger i Hornum, så der ikke kommer til at stå boliger tomme, og at personaleressourcerne udnyttes bedst muligt.

- Byrådet anerkender, at ledelse og medarbejdere på Ulstruplund har udført et godt og omsorgsfuldt arbejde for beboerne nu og igennem tiden, og at Ulstruplund siden bygningen i 1957 har stået som et positivt vartegn i Hornum.

Derfor er det vigtigt for byrådet at sikre, at nedlæggelsen sker i god dialog med personalet, beboere, pårørende og borgere. Sammen med beboere og pårørende indledes en dialog om eventuel alternativ bolig og flytning. Det vi tage tid inden bygningerne er tomme, og i den periode startes en dialog om, hvordan de gode bygninger kan bruges til andre formål.

I takt med, at der bliver færre plejeboliger, bliver der brug for flere kompetente og omsorgsfulde medarbejdere i Hjemmeplejen. Der skal i forbindelse med lukningen gøres en indsats for, at så mange som muligt af medarbejderne kan få andet arbejde i Hjemmeplejen.

Budgetforliget betyder, at borgerne i Vesthimmerland kan se frem til uændret skatteprocent.

Partierne bag budgetforliget er de konservative, Venstre, de radikale, DF, SF og Socialdemoraterne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst