Alligevel intet fly fra Grønland

Passagerer fra Grønland nåede ikke frem til Aalborg tirsdag aften

AALBORG:Efter måneders turbulens lykkedes det tirsdag Greenland Express at få de første passagerer fra Aalborg til Grønland via København og Island.

Men flyselskabets problemer er ikke ovre. Den planlagte afgang med et Fokker 100-fly fra Island og tilbage til Aalborg over København tirsdag aften kunne nemlig ikke få lov til at lette fra Keflavik på Island, skriver rejsenyhedssitet Check-in. Den planlagte flyvning fra Keflavik via København til Aalborg skulle nemlig gennemføres med en ny besætning af hensyn til hviletidsbestemmelserne. Men Denim Air havde tilsyneladende ingen besætning til rådighed, hvorfor flyet måtte blive stående i Keflavik fra tirsdag aften til onsdag morgen, oplyser rejsesitet.

Derfor blev Greenland Express Air tvunget til at indkvartere passagererne på Hotel Keflavik nær den islandske hovedstad.

Hos administrerende direktør Gert Brask fra Greenland Express Air er der stor ærgrelse over aflysningen på den første flyvning fra Island til Danmark.

- Vi kan kun beklage over for vores passagerer, siger Gert Brask, der oplyser, at flyet fra Island lander i Aalborg Lufthavn onsdag eftermiddag, omkring 15 timer forsinket.

Greenland Express har næste planlagte afgang fra Aalborg til Grønland og retur planlagt til torsdag 19. juni, men ifølge Gert Brask får den store forsinkelse på premiereturen ingen betydning for denne afgang.

- Vi flyver som planlagt, det får ingen betydning for vores passagerer, siger en kortfattet Gert Brask til NORDJYSKE.

Den svage efterspørgsel har i øvrigt betydet, at Greenland Express Air kun vil gennemføre yderligere tre flyvninger i resten af juni måned. Der flyves den 19., 25. og 30. juni, inden der ifølge selskabets hjemmeside i juli vil blive udbudt tre ugentlige afgange ture fra Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.