Vold

Anklage: Rockere slog med ratlås og kastede med brosten

Bandidos-præsident tilstår slag med ratlås, mens ni andre ikke kender til slagsmål med HA

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:I alt seks fuldbyrdede medlemmer af Bandidos i Aalborg samt fire tilhængere sidder fredag på anklagebænken i den store nævningeretssal i Aalborg Byret tiltalt for flere tilfælde af grov vold efter et slagsmål med fire HA-rockere på Mallorca Bar lige inden påske.

Blandt de tiltalte er både præsidenten og vicepræsidenten for Bandidos i Aalborg samt en 20-årig mand, der med en dom også kan risikerer udvisning af landet.

Han har tidligere gjort sig bemærket ved at stikke af fra politiet i Aalborg Byret efter en kendelse om varetægtsfængsling i november 2011 for først at blive anholdt igen en måned senere.

Slog engang med ratlås

I retten var det kun Bandidos-lederen, der til dels kunne tilstå at have været en del af slagsmålet, men han nægter at have udøvet grov vold og uddelt flere end et slag.

- Han erkender at have slået en gang med en ratlås, men det var alene og ikke i forening med andre, sagde forsvarer Michael Juul Eriksen.

De øvrige ni nægtede alle at have været i slagsmål, slået eller kastet med ting. Dog erkendte fire at have været ude foran Mallorca Bar, da balladen fandt sted, hvilket anklager Kim Kristensen også fandt bevist på flere videooptagelser uden for og inden for værtshuset.

Bevæbnet med ratlås og hjulnøgle

Sammenstødet mellem rocker-grupperne skete om eftermiddagen 27. marts, da en gruppe fra Bandidos kom gående på John F. Kennedys Plads og opdagede, at flere personer fra HA sad på Mallorca Bar.

Ifølge anklageskriftet så havde Bandidos-gruppen bevæbnet sig med ratlås, hjulnøgle, baseball-bat og brosten, og to af mændene var maskerede.

Gruppen havde i følge politiets anklage planlagt et overfald på HA´erne.

Dørmand slået med baseball-bat

Politiet mener, at Bandidos-præsidenten slog en HA´er med en ratlås og missede endnu et slag, mens den 20-årige og flere andre fra Bandidos smed brosten gennem vinduet. En dørmand blev ramt af en sten på størrelse med en knytnæve og bagefter slået i hovedet med et baseball-bat så han fik en flænge i hovedet.

I øvrigt kom Bandidos-lederen også til skade, da han blev ramt i hovedet så han fik en 15 centimeter lang flænge, så han måtte på skadestuen.

Først rejste politiet også sigtelse mod de fire HA-rockere, men de blev droppet igen, da politiet mener, at HA´erne handlede i selvforsvar.

Anholdt med økse på sig

Derimod er den 20-årige, der efter politiets oplysninger er medlem af Bandidos, tiltalt for kort efter overfaldet at have en økse på sig, da han blev stoppet af politiet i Borgergade.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst