Korsør

Arkæologer tilkaldt til Emilie-eftersøgning

Politihunde har fundet spor, som man vil have eksperthjælp til at undersøge

Frivillige har i flere omgange ledt efter den forsvundne 17-årige Emilie Meng, der forsvandt ved Korsør Station. Foto: Scanpix

Frivillige har i flere omgange ledt efter den forsvundne 17-årige Emilie Meng, der forsvandt ved Korsør Station. Foto: Scanpix

KORSØR:Politi med hunde og med bistand fra Beredskabsstyrelsen gik onsdag i gang med en større og meget grundig eftersøgning efter den forsvundne Emilie Meng i et område med kolonihaver tæt på Korsør Station.

Det skriver Sjællandske.

Eftersøgningen omfattede også den jordsti, der forbinder stationen med Motalavej. Såvel sti som kolonihaver er afspærret. Det er planen, at den store eftersøgning fortsætter i dag.

Cirka 200 meter nede ad stien markerede politihunde allerede midt på formiddagen i nogle buske ved siden af stien et fund, som er vurderet så interessant, at politiet valgte at tilkalde to arkæologer fra Moesgaard Museum, der er et specialmuseum for arkæologi og etnografi i Højbjerg ved Aarhus.

Arkæologerne nåede frem til Korsør Station onsdag ved 15-tiden, hvor et større politiopbud inklusiv en arbejdsvogn til politiets teknikere var at se lige over for den station, hvor Emilie Meng sidst er set i live søndag 10. juli.

Sjællandskes udsendte fik kort lejlighed til at tale med den ene af de to arkæologer, inden de omklædte forsvandt ind i politiets teknikervogn og efterfølgende ned ad stien med små skeer i lommerne. Vedkommende forklarede til Sjællandske, at de ofte hjalp politiet med deres kunnen, som især handler om, at de kan grave, uden at ødelægge spor eller genstande.

Politikommissær og efterforskningsleder Søren Ravn Nielsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at hunde har markeret fund forskellige steder, som nu undersøges nærmere.

- Vi er meget grundige. Derfor tager en sådan metodisk efterforskning lang tid, siger Søren Ravn Nielsen, der ikke vil kommentere nærmere på, om der konkret er fundet noget, der kan sættes i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden.

Forsiden