Badehotel blomstrer trods vind og vejr

Svinkløv Badehotel fylder 90 år - se billeder fra badehotellet her

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SVINKLØV:Svinkløv Badehotel er klar til sin 90 års fødselsdag - og det blomstrer trods de barske vind- og vejrforhold på vestkysten.

Og den nuværende ejer Lise Emborg er efter denne sæson klar til at give stafetten med hotellet videre til hotellets nuværende køkkenchef Kenneth Hansen.

Det var Carl Brix Kronborg, der i 1925 fik ideen til Svinkløv Badehotel.

Som ung rejste han til Amerika for at arbejde som farmer. I 1920 vendte han tilbage til Damark, og kort tid efter søgte han om tilladelse til at bygge et badehotel ved Svinkløv.

Hotellet har åbent fra midt i april til og med uge 40.

Hvert tredje år males de 3200 kanter og sprosser i hovedbygningens vinduer, for vind og vejr og vind er hård ved hotellet i yderste klitrække - blandt andet er tagrenderne klar til udskiftning efter blot 14 år, og det samme gælder hotellets solfangere.

24 medarbejdere

I 1934 blev der opført et anneks i mursten ved siden af hotellet, og her boede Carl Brix og Ebba Kronborg. I dag er huset beklædt med træ og huser værelser.

Bygningen er tegnet af Ejnar Packness, der var arkitekt i Aalborg og kongelig bygningsinspektør.

Hotellet beskæftiger 24 medarbejdere på årsbasis. Dertil kommer en række sæsonansatte.

Lise Emborg er den fjerde ejer af hotellet. Hun overtog det i 1994 og havde stor støtte af sin nu afdøde mand, Peter Kragh Jespersen, der var professor ved Aalborg Universitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden