Badmintonslutspillet kalder på VEB

To sejre i matchen mod Højbjerg var nok til at sikre kvartfinaleplads - men vendelboerne sågar i golden sæt

Claus Jensen
Vendsyssel Elite Badminton tabte herredoublen mod Højberg. Siden vandt de selvsamme i golden sæt. Arkivfoto: Lars Pauli
Sport 7. januar 2016 22:34 - Opdateret 7. januar 2016 22:39

HØJBJERG: Der var på forhånd lagt op til en dramatisk sidste spillerunde i Badmintonligaen, hvor fem hold skulle kæmpe om de sidste tre slutspilspladser.

For Vendsyssel Elite Badminton (VEB) endte det hele lykkeligt, da både Aarhus AB og Gentofte, der inden runden var under stregen, tabte deres kampe klart.

Dermed viste det sig, at vendelboerne ”blot” skulle bruge to sejre i matchen på udebane mod Højbjerg - for at sikre slutspilspladsen. Den opgave løste de - og mere til - for de endte med at vinde 4-3 efter golden sæt. Dermed sluttede de på en flot sjetteplads i ligaen.

Zvonimir Durkinjak og Maria Helsbøl bragte Vendsyssel i front 1-0 med en suveræn sejr i mixed double.

Desværre fulgte siden klare nederlag til Camilla Sørensen og Josephine Van Zaane i damedouble, og Ville Lång i 1. herresingle.

Så var det op til Peter Mikkelsen vinde 2. herresingle for at opretholde VEB’s sejrschance. Men på en fantastisk slutspurt vandt han sættet 21-19 i tredje sæt og udlignede til 2-2 i holdmatchen. Dermed var pladsen i DM-kvartfinalen i hus.

I en meget tæt herredouble havde Lasse Mølhede og Jonatan Nordh ikke marginalerne med sig og tabte i to sæt. Siden udlignede estiske Kati Tolmoff med sejr i tre sæt i damesinglen.

I det såkaldte golden sæt satte Vendsyssel Lasse Mølhede og Zvonimir Durkinjak sammen - og det gjorde udslaget. De vandt 21-14 og gjorde torsdagen endnu sødere for vendelboerne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...