Barsk krig om gebyr på tømning af septiktanke

Entreprenør John Hansen kalder gebyrer for "dummebøder"

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:John Hansen er entreprenør, og virksomheden ligger på Lille Grønhedevej ved Sæby.

Som entreprenør er han vant til at tømme septiktanke, som er en beholder, der er koblet på et toilet.

I dag er kun få helårshuse koblet på en septiktank, mens mange sommerhuse benytter sig af systemet. I alt er 5600 huse i Frederikshavn Kommune koblet på en septiktank.

Gebyr lig dummebøder...

Nu har Frederikshavn Kommune så fundet ud af, at der skal betales et gebyr, hver gang der tømmes en septiktank. Og det er både husejere og entreprenører rasende over.

- Hvor kommer det gebyr fra? Hver gang jeg er ude og tømme en septiktank skal kunden - udover regningen til mig - betale 312,50 kroner til Frederikshavn Kommune. Jeg synes ganske enkelt, at sådant et gebyr er en forklædt dummebøde til os entreprenører, siger John Hansen.

- Fuldstændig vanvittigt

I følge Frederikshavn Kommune går gebyret til den tid, der bruges på kundehenvendelser, licens og entreprenørernes it-program.

- Men helt ærligt. Det fremgår af kommunens budget for tømning af septiktanke, at der årligt er afsat 754.000 kroner alene til personaleudgifter til at administrere ordningen. Det er fuldstændig vanvittigt, siger John Hansen, der sammen med en række andre entreprenører har været på kursus for at lære gebyrordningen at kende.

- Os der gør arbejdet

John Hansen vurderer, at det har kostet ham 20.000 kroner at komme med i ordningen.

- Hver gang jeg har foretaget en tømning, sender vi registreringen - via min computer - videre til kommunen. Det er os, der gør arbejdet, og derfor fatter jeg ikke de høje personaleudgifter, siger John Hansen, der aldrig havde betalt 20.000 kroner til et kursus, hvis han havde vidst, at Frederikshavn Kommune ville pålægge husejerne et gebyr på 312,50 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.