Beboere nægter at flytte fra plejehjem

Seniorerne vil blive på Havbakken, selvom det er besluttet at lukke plejehjemmet

Viggo Krath, hvis forældre bor på Havbakken, har taget initiativ til underskriftsindsamlingen. Privatfoto

Viggo Krath, hvis forældre bor på Havbakken, har taget initiativ til underskriftsindsamlingen. Privatfoto

TORNBY:Nej og atter nej! Alle beboere nægter at flytte fra plejehjemmet Havbakken i Tornby nord for Hjørring, selv om et byrådsflertal har besluttet at lukke det.

Samtlige beboere har skrevet under på en protestskrivelse, som er sendt til byrådet.

Og byrådet kan faktisk ikke "smide" beboerne ud. Lejeloven giver dem lov til at blive boende, indtil de selv ønsker at flytte.

Det er pårørende Viggo Krath, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen.

- Min mor Lillian har haft to blodpropper, og min far, Emil Christensen har begyndende Parkinson. De flyttede ind fra eget hjem for et halvt år siden og er meget tilfredse med pleje, personale og personlige forhold på Ældrecenter Havbakken i Tornby. Mine forældre er begge 83 år og holder sammen efter et helt liv sammen. Mine forældre hverken kan eller vil flytte fra Havbakken, siger Viggo Krath.

Havbakken i Tornby har 26 beboere plus yderligere otte i Ældrecentrets afdeling for demente. Beboerne på Havbakken tror på, at Hjørring Byråd efter underskriftsindsamlingen må udsætte alle planer om lukning af Ældrecentret.

- Jeg har desuden svært ved at se, hvordan kommunen vil effektuere den planlagte besparelse, hvis beoboerne ikke vil flytte, siger Viggo Krath.

Borgmester Arne Boelt (S) bekræfter overfor NORDJYSKE, at kommunen ikke kan tilsidesætte lejeloven.

- Men det kommer ikke til at ændre beslutningen om at lukke Havbakken, siger Arne Boelt.

- Det understreger tværtimod, hvorfor vi træffer beslutningen om at lukke nu. Vi ved, at det kan vare mange år, før den står tom.

Han peger på kommunens dystre økonomiske udsigter fra 2021 og frem gør det tvingende nødvendigt at handle. Arne Boelt afviser, at det vil mindske besparelsen, at beboerne nægter at flytte. Han henviser til, at kommunen har andre muligheder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.