Ben Affleck efter censur-kritik: Undskyld

Den amerikanske skuespiller Ben Affleck fortryder nu, at han fik tv-hold til at udelade kompromitterende dele af sin slægts historie.

Det er ikke alt i fortiden, der er lige glorværdigt. Det måtte Ben Affleck indse, da han under sin medvirken i et tv-program om slægtsforskning fik afsløret en slaveejer blandt sine forfædre.

Den prisbelønnede skuespiller var så flov over opdagelsen, at han bad om, at det blev udeladt fra det færdige program i serien "Finding Your Roots". Men det var en fejl, indser han nu.

I et opslag på sin Facebookside forklarer Ben Affleck sine overvejelser.

- Jeg fortryder mine oprindelige tanke om, at det med slaveriet skulle holdes ude af historien. Vi fortjener hverken at tage ære eller skyld for vores forfædres gerninger, skriver han.

Det var organisationen WikiLeaks, der systematiserer lækkede dokumenter på internettet, der for nylig kunne afsløre de manglede klip fra programmet om Afflecks aner.

Afsløringen satte efterfølgende gang i en heftigt debat, hvor Ben Affleck blandt andet blev kritiseret for at forsøge at udøve censur.

Ben Affleck mener dog ikke selv, at hans appel til produktionslederne på "Finding Your Roots" kvalificerer som censur.

- Det er også vigtigt at huske, at det her ikke er en nyhedsudsendelse, siger Ben Affleck og fortsætter:

- Det forudsættes, at programmet ikke er uærligt, men din villighed til at deltage skal også respekteres. Derfor vil der ikke blive inkluderet ting, som du mener, vil sætte din familie i forlegenhed, forklarer han.

Når alt kommer til alt er Ben Affleck dog glad for debatten.

- Graden af interesse i denne historie illustrerer, hvordan vi som nation stadig slås med slaveriets frygtelige efterdønninger.

- Selvom jeg ikke bryder mig om, at den fyr er en af mine forfædre, er jeg glad for, at det aspekt af vores lands historie stadig er noget, der bliver diskuteret og talt om, skriver han.

Læs hele Ben Afflecks opslag på Facebook her: https://www.facebook.com/benaffleck

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.