Hirtshals

Biskoppen indvier kirkecenter

Nyt center indvies i Hirtshals

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Endnu knokler håndværkerne med de sidste detaljer i den nye foredragssal med plads til 120 tilhørere. Foto: Hans Wendelboe Bøcher

HIRTSHALS:Siden marts har Hirtshals Kirkekontor og al konfirmandundervisning i byen været henvist til lokaler i Emmersbæk Kirke. Men nu rykker både kontor og konfirmander tilbage til centrum, hvor det nye ’Hirtshals Kirkecenter’ søndag den 30. november står klar til indvielse.

- Vi har i lang tid haft dispensation, fordi vi ikke levede op til de moderne krav om badefasciliteter til vores ansatte, fortæller menighedsrådsformand Grethe Bork Kristoffersen.

Men om- og tilbygningen til det gamle kirkekontor ved siden af kirken, har også givet en tiltrængt mulighed for at udvide mulighederne for at kunne holde foredrag og koncerter i huset. En stor del af den nye fløj rummer nemlig en højloftet sal med plads til 120 mennesker, fortæller Grethe Bork Kristoffersen.

Det er det aalborgensiske arkitektfirma Knudsen og Østergaard, der har tegnet det nye kirkekontor til knap fem millioner.

Tilbygningen skyldes også, at de ansatte ved Hirtshals Kirke i de kommende år forventes at overtage endnu flere opgaver. Personaler er allerede kirkebogsførende for både Hirtshals og Emmersbæk, men også for de tilstødende sogne: Horne/Asdal, Tversted/Uggerby og Tornby/Vidstrup; ligesom det også er i Hirtshals sognenes fælles regnskabsføring og budgetlægning foregår.

Søndag den 30. november fejres indvielsen af huset med en festgudstjeneste ved biskop Henning Toft Bro i kirken. Efterfølgende inviterer menighedsrådet til ’åbent hus’ i det tilstødende kirkecenter, hvor biskoppen vil stå for selve indvielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.