Politik

Blå flag reddet på målstregen

Politikerne i teknisk udvalg er enige om, at der ikke skal spares på de blå flag Frederikshavn Kommune

Der bliver ikke sparet på de blå flag. Arkivfoto: Henrik Bo

Der bliver ikke sparet på de blå flag. Arkivfoto: Henrik Bo

FREDERIKSHAVN:Teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune har netop haft møde, og her blev det endegyldigt slået fast, at der ikke skal spares på de blå flag.

- Det er et enigt teknisk udvalg, der står bag denne beslutning. Jeg vil endnu engang understrege, at det ikke har været vores hensigt at spare på de blå flag på strandene, siger formanden for udvalget, Brian Pedersen (SF).

Diskussionen har været hed, siden politikere besluttede at spare 200.000 kroner på de blå flag.

Aben på rundtur

Brian Pedersen har dog i hele forløbet henholdt sig til, at turistforeningerne skulle høres i sagen. Og først på den baggrund skulle der træffes en beslutning.

Det viste sig, at turistforeningerne ikke havde lyst til at pege på, hvilke blå flag der skulle spares væk, og derfor blev aben sendt tilbage til politikerne.

Den folkelige opbakning til de blå flag er imidlertid solid, og sommerhusejere, turistfolk og handelsstandsforeninger tog skarpt afstand fra spareforslaget.

Turistkommune

Politikerne fik herefter travlt med at gentage, at det aldrig havde været meningen at spare på de blå flag - selv om det fremgik af både budgetforlig og dagordenen i teknisk udvalg, at der skulle spares 200.000 kroner.

- Modstanden har været hård, og derfor er det godt, at politikerne lytter. Vi er en turistkommune, og så kan det ikke nytte noget, at vi for eksempel sparer på blå flag og offentlige toiletter, siger byrådsmedlem Birgit Hansen (S).

Men der skal jo spares, og de 200.000 kroner skal finde et andet sted.

- Teknisk udvalg finder pengene i "egne rækker", understreger Brian Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst