Blidest mulige besparelse

På anlægssiden er der reserveret 20 millioner kroner til renovering af Jetsmark Idrætscenter.Arkivfoto

På anlægssiden er der reserveret 20 millioner kroner til renovering af Jetsmark Idrætscenter.Arkivfoto

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, som alle medlemmer af kommunalbestyrelsen har skrevet under på, så blev det besluttet, at Kultur, Fritids- og Landdistriktsudvalget skal spare cirka 700.000 kroner næste år.

Og udvalget har nu fundet ud af, hvordan det skal lade sig gøre.

- I stedet for at gennemføre en decideret besparelse, så fjerner vi den årlige fremskrivning af driftstilskuddet til de forskellige områder, oplyser formanden, Helle Bak Andreasen (V).

- Vi synes, vores område er så vigtigt, at det ikke kan tåle besparelser, og denne metode er den blideste måde at leve op til budgettet på, siger Helle Bak Andreasen.

Det betyder, at stadion og idrætsanlæg ikke får en fremskrivning på 282.000 kroner til at lægge oveni de nuværende kommunale tilskud.

Andre fritidsfaciliteter og kulturhuse mister en fremskrivning på samlet 18.000 kroner, mens egnssamlinger og spillesteder ikke får en forøgelse på 60.000 kroner.

Beløbet for tilskud til lokalsamfund er 8.000 kroner, mens budgettet til folkeoplysningsudvalget er beskåret med 200.000 kroner.

- Men der bliver ikke taget noget fra foreningslivet, de nuværende takster og tilskud bevares. Det handler om, at der er et overskud på en konti, som vi tager, forklarer Helle Bak Andresen.

På anlægssiden er der i 2017 afsat 500.000 kroner til skrotordningen samt en halpulje på 1,3 millioner kroner. En del af beløbet skal gå til nyt lys på Brovst Stadion.

Der skal bruges 1,6 millioner kroner på indretning af det nye bibliotek i Aabybro, som skal åbne 1. februar, og der skal finansieres et nyt indgangsparti til Fjerritslev Bibliotek.

Desuden er der reserveret 20 millioner kroner til moderniseringen af Jetsmark Idrætscenter, og som en del af budgetforliget blev det aftalt, at udvalget skal undersøge mulighederne for at skabe nye rammer i Kaas Briketfabrik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.