Nordjylland

Blitz: Nu jagter borgere fartsyndere

10 civile fotovogns-operatører har mandag første arbejdsdag

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Alle fotovognene i Nordjyllands Politi er mandag ude på vejene i Nordjylland. Det er nemlig første arbejdsdag for de 10 civile borgere, der har erstattet politifolkene, når der skal tages billeder af bilister der kører for hurtigt.

Otte mænd og to kvinder er blevet ansat af Nordjyllands Politi til at bemande kredsens 10 fotovognene i 37 timer om ugen. Og de har ikke andre opgaver, hvilket betyder, at fotovognene vil være meget mere ude at køre end tidligere.

- Det betyder jo, at vognene vil være mere ude på gaden end tidligere, hvor politifolkene nogle gange blev taget ud til andre opgaver, siger politikommissær Jan Stagsted.

Fra tidlig morgen til sen aften

De 10 civile operatører har netop afsluttet uddannelsen i at betjente fotovognene, og de vil måle hastighed på udvalgte steder, ligesom politiet tidligere gjorde det, forklarer Jan Stagsted.

Der kører to fotovogne ud fra hver lokalstation i henholdsvis Frederikshavn, Hjørring og Hobro samt fire vogne fra Aalborg.

De civile operatører har en vis frihed over deres arbejdstid, men der vil være fotovogne på gaderne fra tidlig morgen til sen aften, forsikrer Jan Stagsted.

Skal aflaste politiet

Ansættelsen af civile borgere til at snuppe fartsyndere er en del af den såkaldte opgaveglidning i forbindelse med flerårsaftalen for politiet, der blev vedtaget i efteråret sidste år.

Her har et bredt flertal i folketinget ønsket at aflaste politiet fra en række opgaver, så flere betjente kan frigøres til kerneopgaver.

Udover civile fartmålere, så bliver der blandt andet også ansat civile køresagkyndige.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst